watchOS 3 indeholder en ny app kaldet Åndedrag eller Breathe, der skal hjælpe folk med vejrtrækningsøvelser. Ideen er at mindske det daglige steressniveau og sikre en bedre afslapning ved at tage et par minutters vejrtrækningsøvelser med Breathe-appen.

Som standard varer en øvelse i et minut og inkluderer syv vejtrækninger. Tiden kan forøges til op til 5 minutter ved at skrue på den digitale krone. Samtidig kan man ændre antallet af åndedrag mellem 4 og 10 per minut.

Når sessionen starter, bliver man bedt om at sidde stille og fokusere på sin vejrtrækning. På skærmen af uret vises en slags pulserende cirkler og samtidig får man en lille vibration. Nu skal man så langsom trække vejret ind og puste ud i takt med vejledningen på skærmen.

Når man har trukket vejret det forudindstillede antal gange, er man færdig, og sessionen og ens puls bliver gemt i sundhedsdata. Man får også mulighed for at tage en session mere.

Som standard bliver man mindet m en vejrtrækningssession hver fjerde time. Dette kan man ændre på, og man kan også afvise en session, hvis ikke man har tid eller lyst. Tilsvarende kan man selv starte en session når som helst,

Åndedrag er en del af wathOS 3, der forventes frigivet i september.