Der findes masser af avancerede tips der kræver længere forklaringer her på onx. I den anden kategori er de små tips der ikke er ret avancerede, men som alligevel kan gøre ens arbejdsgange nemmere eller bruges til at ændre nogle småting på ens Mac. Denne gang skal det netop handle om de små tips. Fællesnævnere er at de i sig selv ikke kan bære en hel artikel, så derfor har jeg samlet dem her.

Se hvordan du flytter rundt på ikonernesplacering i topbaren, flytter tekst mellem apps og lynhurtigt aktiverer split screen-mode.

3 nyttige småtips til macOS

  • Hvis du holder command-tasten på tasturet nede kan du flytte rundt på ikonerne i topbaren i macOS.
  • Hvis du markerer tekst, eksempelvis på en hjemmeside, kan du trække teksten over i andre apps og dermed hurtige indsætte den uden at skulle bruge copy-paste. Hvis du trækker teksten over på skrivebordet, bliver der oprettet en nyt tekstdokument med teksten.
  • Hvis du trykker på den lille grønne knap i toppen af et vindue bogholder knappe nede i et par sekunder, kan du lynhurtigt aktivere split screen-funktionen.

Opdatering: I forlængelse af det første tip, så findes der en app der hedder Bartender til macOS. Den giver dig endnu mere kontrol. Læs om Bartender 3 her.

Scroll ned for at se kommentarer

CleanMyMac X

Skal din Mac i topform?

Optimer og vedligehold din Mac med CleanMyMac X. Appen scanner alle afkroge af dit system efter junk der kan slettes og overvåger din Macs helbred. Pengene er godt givet ud for at få en Mac, der altid er i topform.