Siden jeg fik min iPhone 8 har jeg ventet på at Apple ville lancerede deres egen trådløse oplader, AirPower. Det lader til at have lange udsigter, så i stedet har jeg sat mig for at finde et værdigt alternativ. Der findes masser af trådløse opladere. Apple sælger et par i deres egen netbutik og selv Ikea er med på vognen. Jeg er gået en anden vej og har anskaffet en trådløs oplader fra Anker. Jeg har en ide om at jeg får et bedre produkt ved at vælge en producent hvis hovedfokus er på enheder til opladning og ikke alt muligt andet, som tilfældet er med for eksempel Ikea. Anker er et kinesisk brand, der er blevet kæmpestore på at producere kabler, powerbanks og opladere. Det lyder i mine øjne fornuftigt. Specielt deres kabler kan anbefales. Anker påstår at de holder hele livet. Det er nok at stramme den, men holdbare er de i hvert fald.

Anker PowerTouch 5W

Jeg har derfor anskaffet Ankers trådløse oplader "Anker PowerTouch 5W". Som navnet siger kan den lade med op til 5W. Det er det samme som iPhonens medfølgende standardoplader. Apples iPhones tillader faktisk opladning med op til 7,5W, men det understøtter denne oplader altså ikke. I mine øjne spiller det heller ikke den helt store rolle. Teoretisk ville det skære en tredjedel af opladningstiden, men lader man om natten spiller den ingen rolle, og da den trådløse opladning i forvejen gør det meget nemt at lade, vil iPhonen typisk ligge til opladning oftere end med kabel. Min iPhone er efter jeg fik denne trådløse oplader oftere opladt end da jeg brugte den kablede oplader. Førhen satte jeg kun min iPhone til opladning, når det var strengt nødvendigt. I dag ligger den til opladning, på samme måde som jeg før lagde den på bordet derhjemme. Eller sagt med andre ord: 5W er rigeligt til mig. Kun hvis man har behov for hurtig opladning her og nu er 7,5W relevant.

Stilren og god kvalitet

Opladeren er meget stilren og lavet i et sort gummi- eller silikon-lignende materiale, der gør at iPhonen ligger godt fast. Selve opladeren er knap halvanden cm tyk og har en diameter lige under 10 cm. Den virker meget solid. Den understøtter Qi-standarden så den kan oplade Apples tre nye iPhones såvel som diverse Android-mobiler.

Der er i virkeligheden ikke så meget mere at sige. Jeg er overrasket over hvor bekvemt det er at oplade trådløst, og efter at have fået denne oplader ville jeg nødt undvære det. Det er super praktisk at iPhonen er lige til at gribe fat i hvis den ringer uden at man skal rode med kabler. Et anden god ting er at sliddet på kablerne og iPhonens Lightning-port forsvinder, da jeg ikke to gange om dagen skal hive kablet ind og ud.

Bemærk at der til opladeren ikke medfølger selve transformatoren. Her kan du bare benytte Apples egen standard-enhed der følger med iPhonen.

Anker PowerTouch 5W kan eksempelvis fås hos Powerbanken.dk til 399 kroner (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.