Følger man bare en lille smule med i nyhedsstrømmen i teknologiverdenen ved man at de såkaldte wearables er det nye sort. Wearables er gadgets man har på kroppen. Det kunne eksempelvis være i form at et ur eller armbånd. En af de absolut største kategorier af wearables er aktivitetstrackere, der holder styr på hvor meget man rører sig i løbet af dagen. De kommer typisk i form at et armbånd.

Den kendte producent at pulsure, Polar, har lanceret en aktivitetstracker kaldet Polar Loop, som undertegnede har haft lejlighed til at teste. Polar Loop er venligst stillet til rådighed af MacVision, hvor det også kan købes for 899 kroner.

Kom i gang

Ud over selve armbåndet indeholder sættet et USB-kabel til opladning og synkronisering med en computer, nogle trykte vejldninger og et lille værktøj til tilpasning af remmen. Armbåndet er lavet i sort gummi med to sølvfarvede detaljer omkring den skjulte skærm samt en lås i stål. Sporty og praktisk.

Inden man kan komme i gang med at bruge Polar Loop skal man have tilpasset armbåndet til ens håndledstykkelse. Allerede her skal man lige trække vejret en gang eller to, for tilpasningen kræver at man finder en saks frem og klipper sine nyindkøbte gadget i stykker. Armbåndet er nemlig alt for stort. Derfor skal man måle håndledstykkelsen med det medfølgende målebånd, der fortæller hvor mange led man skal klippe af.

Vejledningen er dog helt i skoven, og jeg endte med at klippe dobbelt så mange led af som foreslået. Men selvfølgelig hellere den vej, end at man får klippet for mange af. Processen kan nemlig ikke laves om. Har man først klippet er løbet kørt. Det virker ikke helt gennemtænkt, at tilpasningen skal ske via en destruktiv afkortning. Det betyder også at man ikke kan skifte remmen senere, hvis den går i stykker. Mit råd er derfor at starte stille og roligt, og tage et led af af gangen indtil man er tilfreds.

Når armbåndet er tilpasset skal det lades op. Det sker ved at sætte det medfølgende kabel i et USB-stik (eller en iPhone-oplader). Den anden ende forbindes til armbåndet (indersiden) via et magnetstik. Opladningen går hurtigt. Det tager cirka en times tid, og kan ifølge Polar holde 5-6 dage.

Nu vi er ved kablet, så er det også en af måderne man kan synkronisere Loop med Polars tilhørende onlinetjeneste. Det kræver oprettelse af profil, hvor man afgiver nogle personlige oplysninger om alder, vægt, køn, aktivitetsniveau etc. Det bruger Polar til at lave et personligt mål for hvor aktiv man skal være.

Når det er på plads er man klar til at tage Polar Loop i brug.

Sådan fungerer Loop

Polar Loop er beregnet til at blive båret i døgndrift. Det er ikke noget man tager på, når man skal dyrke sport, lægger fra sig om natten eller deler i husstanden, men noget man personligt går med 24 timer i døgnet. Loop er heldigvis vandtæt så det kan tåle både sved, brusebad og en tur i svømmehallen.

Loop har en enkelt knap og en indbygget skærm, der umiddelbart er usynlig, men kan ses når man trykker på knappen. Skærmen kan vise klokken, antallet af skridt, kalorieforbruget samt et mål for ens aktivitet - og derudover en række servicemeddelelser. Man roterer mellem de forskellige oplysninger ved at trykke på knappen.

I virkeligheden er Loop ikke andet end en avanceret skridttæller. Det avancerede består i at antallet af skridt kombineres med hastighed (og sikkert andre ting) og bruges til at beregne ens aktivitet. Der er med andre ord forskel på om man går 1.000 skridt eller løber 1.000 skridt. Det sidste giver selvfølgelig en højere aktivitet. Aktiviteten fremgår på armbåndet som en bar der bliver udfyldt i løbet af dagen i takt med at man bevæger sig. Samtidig får man at vide, hvor lang tid man manger at være aktiv den dag for at nå 100%. Når man når sit mål får man et lille digitalt fyrværkeri på uret.

Loop har plads til 12 dages data hvorefter den sletter det ældste for at få plads til det nye. Derfor er det også vigtigt at man husker at synkronisere sin enhed med jævne mellemrum. Det kan enten ske via kabel til en computer og Polars onlinetjeneste eller via BlueTooth til en iPhone. Det sidste er det mest brugbare da man således hele tiden kan følge med på iPhonen via den tilhørende app.

Denne app giver meget mere detaljerede oplysninger end man kan få på selve armbåndet. Det hele meget flot og overskueligt sat op. Man få eksempelvis oplyst hvor lang tid man har siddet stillet, været oppegående, moderat aktiv og meget aktiv per dag. Ganske brugbart. Appen giver også en advarsel, hvos man har været inaktiv i 60 minutter i træk.

Synkronisering med iPhonen

Synkroniseringen med iPhonen sker i princippet automatisk tre gange i timen, når enhederne er i nærheden af hinanden. Det er dog ikke altid det virker. Ellers kan man manuelt bede om synkronisering ved at trykke på Loops knap. Det virker dog heller ikke altid efter hensigten. Lidt underligt tømmer en synkronisering med iPhonen ikke armbåndets hukommelse. Har man båret det i mere end 12 dage, vi man derfor få advarsler om at hukommelsen er fyldt til trods for at man altså har synkroniseret med appen. Kun synkronisering via kablet rydder hukommelsen. Da batteriet kun holder 3-4 dage er det dog ikke noget problem i praksis, da den så kan synkronisere mens man lader via et USB-stik på sin computer. Jeg bemærkede det kun fordi jeg var på ferie i 14 dage uden en computer.

Polar Loops helt store fordel er at den kan kombineres med an af Polars pulsmålere som for eksempel H7. Det er der ingen af konkurrenterne der kan. En pulsmåler øger detaljegraden og præcisionen helt enormt. Eksempelvis er Loop ikke ret god til at måle stillesiddende aktiviteter som cykling eller styrketræning, hvor antallet af armbevægelser er minimalt i forhold til aktivitetsniveauet. Det vil en pulsmåler derimod fange og det er genialt set af Polar at understøtte det.

I det hele taget ligger styrken i Polars gennemtænkte integration med onlineservicen Polar Flow, hvor man kan samle data uanset hvilke af Polars enheder man benytter. Loop står altså ikke alene, men kan benyttes sammen med Polars andre produkter som dedikerede pulsure eller en løs pulsmåler.

Konklusion

Polar Loop har været noget af en øjenåbner for mig. Det har været både rystende og lærerigt at få et præcist mål for hvor meget (lidt) man i virkeligheden rører sig i det daglige. Eller sagt på en anden måde: Hvor meget man i virkeligheden bør røre sig. Man finder hurtigt ud af, at der der batter noget er en god løbetur eller anden regulær sportsaktivitet. At tro at lidt gang frem og tilbage på kontoret holder kroppen i form er helt forkert. Der skal mange timers daglig gang til at sikre ens aktivitetsmål.

Loop er en af de mest nødvendige gadgets jeg nogensinde har investeret i. Bogstaveligt talt. Det er nok for store ord at sige at Loop kan rede liv, men kan den få os til at være bare en smule mere aktive hver dag er de små 900 kroner jo en ufattelig bagatel for at leve måske 2-3 år længere fordi man har aktiveret sin krop. Loop er et fantastisk værktøj og teknisk godt udført. Specielt hvis man kombinerer den med en pulsmåler, så den også bliver et regulært træningsværktøj.

Jeg kan derfor ikke anbefale Polar Loop nok. Køb den med det samme. Jo hurtigere du kommer i gang med at måle din aktivitet desto hurtigere vil du få gavn af et mere aktivt liv.

Opdatering: MacVision har meddelt at de har sat prisen ned til 779 kroner og har yderliere givet iPhoneguides læsere mulighed for at spare 15% med rabatkoden "polarloop", der gælder til og med søndag.

Plus

- Flot diskret design
- Solid onlinetjeneste
- Mulighed for tilkøb af pulsmåler

Minus

- Manglende lyd, man overser for nemt inaktivitetsadvarsler
- Synkroniseing fungerer ikke optimalt
- Den integrerede rem man skal klippe i

Polar Loop kan blandt andet købes hos MacVision for 899 kr: Polar Loop hos MacVision

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.