Har du nogensinde drømt om at være med i Star Wars? Det kan du næsten nu. Du kan i hvert fald få lov at styre to af de kendte robotter fra filmene med din iPhone. Apple sælger nemlig de to robotter R2-D2 og BB-8 - eller nærmere bestemt små styrbare modeller af dem.

Du styrer robotterne fra en app til din iPad, iPhone eller Apple Watch. Hvis du har flere robotter der er kompatible med appen kan du få dem til at interagere med hindanden. Med appen kan du også udforske rumskibe og galakser fra Star Wars universet samt se film mens robotten reagere. Sidst men ikke mindst kan du træne dine robotter via augmented reality.

R2-D2

Er du old school skal du vælge R2-D2, der var med i den første Star Wars-film fra 1977 og har været med i hele serien lige siden. Robotten er 17 cm høj og har batteri til en times tid før den skal lades op igen. Altså masser af tid til at rede galaksen - hvis ikke du kører for mange omveje i hvert fald. Når robotten er flad tager det tre timer at lade den helt op igen. Robotten lavet af plastik og vejer 340 gram. Robotten er styret af fire motorer – to til kuplen og to til skuldrene – hvilket giver den autentiske bevægelser. Den har også lys både foran og bag på.

BB-8

Du kan også styre BB-8 robotten som først blev vist i The Force Awakens i 2015. BB-8 er knap 11 cm høj og vejer omkring 200 gram. BB-8 kan det samme som R2-D2, det vil sige interagere med andre robotter og så videre. Der er selvfølgelig stor foreskel på hvordan de to robotter bevæger sig. R2-D2 kører på sine fødder mens BB-8 ruller rundt som en kugle. Fuldstændig som i filmene. En anden ting hvor BB-8 skiller sig ud fra R2-D2 er at BB-8 kan blive sendt ud for at patruljere på egen hånd. BB-8 er nemlig mere selvstændig og bevæger sig også når man lader den op.

Opdatering: Apple sælger ikke længere de de nævnte produkter.

Artiklen er skrevet af Hjalte der i denne uge er i erhvervspraktik på ONX-redaktionen. Hjalte går på Nordskolen i Nykøbing Sj.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.