Du har sikkert set det billede af Facebook-stifter Mark Zuckerberg der gik viralt sidste år. Det er fra hans kontor og i baggrunden kan man se hans MacBook med tape over kameraet. Zuckerberg er bange for at nogen kigger med via hans MacBooks indbyggede kamera uden at han ved det. Det kunne være hackere eller myndighederne. Derfor har Zuckerberg tape foran kameraet.

Zuckerberg er ikke den eneste der er nervøs. Den tidligere chef for FBI, James Comey, bruger også tape over sit kamera. "Jeg mener at folk bør tage ansvar for deres egen tryghed og sikkerhed, og her findes der en del fornuftige tiltag, som man bør benytte sig af. Dette er et af dem," har Comey udtalt.

Og noget tyder på at ideen med tape er ved at vinde indpas hos helt almindelige folk. I en ny undersøgelse svarer 38 procent af de 18-29 årige at de sætter tape foran deres webcam.

Et mere elegant webcam-cover

Men der findes faktisk en mere elegant løsning. Det er en lille dims kaldet Spyslide. Spyslide er lige så enkel som den er genial. Det er et meget lille og ultra tyndt cover som du sætter oven på din computers eller smartphones kamera. Det smarte er at du kan skyde et lille dæksel til side, så du alligevel godt kan bruge kameraet når du vil. Når du ikke bruger kameraet skubber du dækslet tilbage foran linsen og er derfor stensikker på at ingen kan kigge med. En fysisk afdækning er den eneste løsning der med garanti ikke kan fuskes med. Du kan som sagt klare det samme med et stykke tape, men løsningen med Spyslide er meget mere elegant. Det er lavet i rustfrit stål der ikke bare ser godt ud men også er super holdbart.

Elie Burstein fra Googles Anti Abuse Team kalder Spyslide for det bedste webcam-cover han nogensinde har brugt. Der tager kun to sekunder at sætte Spyslide fast og da tykkelsen er 0,6 mm burde det passe til selv de tyndeste computere. Du kan selvfølgelig også bruge det på eksempelvis din iPads frontkamera.

Kæmpe crowdfunding-succes

SpySlide er altså et webcam-cover der beskytter dit privatliv mod hackere. Om det så rent faktisk er nødvendigt skal jeg ikke gøre mig klog på. Apples MacBooks burde være sikre mod den slags, men man kan jo i princippet ikke vide det. Da opfinderen gik på de to store tjenester for crowdfunding eksploderede interessen og flere tusinde Spyslides er blevet sendt afsted. Efterspørgslen er altså til stede. Sikkert fordi folk trods alt ikke gider ødelægge det lækre MacBook-design med et grimt stykke tape, men gerne vil have lidt mere stil.

Efter den indsende kampagne på Kickstarter er Spyslide efterhånden nået ud i almindelig handel. Jeg har fået mit fra iKing der sælger dem til 89 kroner inklusive fragt. Der har også et tilbud hvor du får tre men kun betaler for to.

Spyslide webcam-cover - 89 kroner hos iKing.dk (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.