Ville det ikke være fedt med en "Find my iPhone" for alle ens andre ting? På den måde kunne man bare åbne en app og finde sin cykel, kuffert, nøgler, sko eller hvad det nu er, der bliver væk for en - eller som man bare gerne vil have styr på, hvor er.

Det findes rent faktisk. Hen over sommeren har Reveal Labs kørt en succesfuld crowdfunding-kampagne for produktet Tile. Tile er en lille BlueTooth-dims, man kan sætte i en nøglering, på sin computer, eller hvad man nu måtte have lyst til at spore. På sin iPhone kan man herefter holde øje med hvor ens Tiles befinder sig.

BlueTooth rækker selvfølgelig ikke særligt langt, men en af de smarte ting ved Tile er, at man hjælper hinanden. Hvis man melder sin Tile forsvundet, og den befinder sig uden for ens egen rækkevidde, men indefor rækkevidde af en anden Tile-bruger, vil man derfor kunne følge den alligevel. Pointen er, at jo flere der benytter Tile, desto bedre bliver systemet. Det er dette, og så gennemførtheden af systemet, der er den helt store styrke. Man har længe kunne købe lignende ting, men de har været hæmmet af at være for store, bruge for meget strøm, og har manglet dimensionen med at koble brugerne sammen.

Et af kravene for Tile-understøttelse er BlueTooth 4.0, der ikke bruger ret meget strøm, hvilket betyder, at iPhone 4S og frem er understøttet. Android er i øjeblikket ikke understøttet fordi platformen ikke leverer op til Tiles krav til kavlitet og stabilitet.

Tile er ikke komme på markedet endnu, men kan forudbestilles for $19. Det er der næsten 50.000, der har gjort allerede. Senere stiger prisen til $25. Hver Tile har batteri nok til et års tid, og skal så udskiftes.

Læs mere og bestil på www.thetileapp.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.