Er en gammeldags stikkontakt ikke hip nok for dig - eller færdes du bare steder, hvor der slet ikke er stikkontakter eller sol nok til en solcelleoplader - kan du nu glæde dig over, at Apple (i hvert fald i England) er begyndt at sælge en oplader med en brændselscelle, der kører på brint. Opladeren hedder Upp og produceres af Intelligent Energy Holdings.

Det betyder med andre ord, at du "hælder" brint på opladen, som via brændselscellen laver det om til strøm, som du kan lade din iPhone med - eller hvilke som helst anden enhed, der kan oplades via et USB-stik. Når opladeren er løbet tør for brint, sætter du en ny patron i.

Helt billigt kan man dog ikke kalde det. En startpakke med selve brændselscellen og en enkelt brintpatron koster £149 svarende til 1.400 kroner. Nye patroner koster omkring 55 kroner. Hver patron kan give 32 timers samtale eller 40 timers browsing. Energiindholdet i en patron svarer nogenlunde til det, der er i en enkelt D-batteri. Det er med andre ord en pæn dyr måde at oplade sin iPhone på.

Selvom teknologien selvfølgelig er interessat, er det ikke andet end en gimmick i øjeblikket. Upp er så stor, tung og dyr, at det bedre kan betale sig at have en stak batterier med med. Det er billigere, de fylder og vejer mindre samt giver mere batteritid.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.