Man bliver overrasket over, hvor mange forskellige ting iPaden kan bruges til. Seneste skud på stammen er et stykke hardware, der omdanner iPaden til et oscilloskop. Et oscilloskop er et måleinstrument, der bruges inden for elektronikken til at visualisere elektriske signaler som en kurve på en skærm. Almindeligvis viser kurven hvordan signalets spænding varierer over tid. På den måde kan man måle en lang række forskellige ting som for eksempel frekvens.

Et oscilloskop er normalt ikke en helt billig fornøjelse, og er derfor uden for rækkevidde for de fleste gør-det-selv-typer. Takket være firmaet Oscium, der har udviklet iMSO-104, har man dog nu muligheden for at få fingre i et oscilloskop, der er til at betale. Det er endda ifølge Oscium tale om verdens mindste oscilloskop.

Får den pris får man et stykke hardware, som man kan putte i sin iPads dock-connector og en app, der kan klare selve visualiseringen. Oscilloskopet har en sample rate på 5 MHz og kan klare op til fire digitale og et analogt signal på samme tid.

Som en pudsig krølle på halen, så var det netop på et oscilloskop, at verdens første videospil, Tennis for Two, blev afviklet i 1958.

Prisen for herligheden er omkring $300 (link).