Ved at købe et ekstern tasatur til sin iPad - eventuelt som en del af et cover - kan man (næsten) omdanne iPad til en bærbar computer.

Designet er lækkert og MacBook-agtigt i børstet aluminium og med sorte taster - det eneste der mangler er sådan set baggrundsbelysning af tasterne. Tastaturet passer i det hele tager rigtigt godt til iPaden, og man kunne godt tro, at det var Apple der stod bag og at tastaturet var en del af pakken, når man købte iPaden, sådan som man ser visse andre producenter, der sælger en tablet og et fysisk tastatur i en samlet løsning.

Behageligt at skrive på og adgang til mange funktioner

Tastaturet har indbygget batteri, så det ikke tærer på iPadens batteri, og der medfølger også et kabel så man kan lade det på via en almindelige iPad-oplader med USB-stik. Tasturet er selvfølgelig ikke helt så stort som en almindeligt computertastatur, da det er tilpasset størrelsen, men afgjort mere behageligt at skrive på en iPadens virtuelle tastatur. Det er nemt at sætte op via BlueTooth og alle funktioner som at skrue op eller ned for volumen eller skærmens lysstyrke, er understøttet. Det betyder også, at man får umiddelbar adgang til flere af de funktioner, man ellers skulle ind i Indstillinger for at finde. Ganske smart.

En bærbar er ikke længere et must

Som sagt er helhedsintrykket ganske flot, og også rent arbejdsmæssigt er alt som det skal være. Det er en ren fornøjelse at skrive længere tekster via tastaturet og det har faktisk gjort min iPad meget mere anvendelig som regulært arbejdsredskab. Førhen var en bærbar computer et must, når der skulle skrives og arbejdes "på farten". Det var ikke altid optimalt at skulle slæbe både en bærbar computer og en iPaden med på eksempelvis ferie. iPaden er jo i sig selv en mini-computer, så hvorfor ikke bare lade den klare arbejdet? Den største udfordring, når man skriver meget, er iPadens tastatur, der egner sig mere til at skrive webadresser på end egentligt arbejde - også fordi det optager det meste af skærmen, så man mister overblikket.

Det er det ikke længere. Nu er der endeligt kommet et dansk tastatur specifikt til formålet. iPaden har jo masser af apps, der kan klare opgaverne og med et fysisk tastatur fungerer de faktisk efter hensigten. Følelsen af at sidde med en bærbar computer er 100% til stede.

Kan erstatte en bærbar computer for mange

I princippet kunne jeg ligeså vel tage mit almindelige Mac-tastatur med, men det er meget smartere med et tastatur designet til formålet, og som samtidig tjener som både stander og beskyttels samt fylder minimalt i tasken. Jeg vil vove den påstand, at en iPad kombineret med dette tastatur kommer så tæt på hvad 90% af alle mennesker bruger en bærbar computer til i dagligdagen, at man helt kan undvære den bærbare computer. Der er meget få opgaver, der ikke kan klares på iPaden og tastauret sørger for, at det i hvert flad ikke er skrivningen, der er den begrænsende faktor.

Det i artiklen omtalte tastatur er udgået. Se i stedet hvilke muligheder Apple tilbyder i deres online Apple Store (link).