Alle biler produceret fra midten af 90'erne og frem har en dataport (OBD), så mekanikere kan få adgang til data som benzinøkonomi, motorydelse, kørestil etc. Men hvorfor kun lade mekanikere få gavn af disse data? Det er filosofien bag et nyt stykke iPhonetilbehør, man skal tilslutte OBD-porten.

Tilbehøret læser data og sender dem til iPhonen via BlueTooth. Den tilhørende app analyserer dataloggen og kombinerer informationen med GPS-oplysninger og en database med brændstofpriser, så man får en præcis beregning af, hvad ens tur koster. Når man stopper for at tanke opdateres benzinprisen selv, men den aktuelle pris på stationen. Undervejs får man også notifikationer hvis man bremser eller accelererer for hårdt, ting der øger brændstofforbruget.

Man kan også via appen nulstille instrumentbrættet advarselslys, så man ikke behøver kører inden om et værksted. Noget man selvfølgelig skal bruge med omtanke. Sidst men ikke mindst, er der indbygget et system, der selv kan ringe op til alarmcentralen ved sammenstød.

Automatic lanceres til maj til en pris på $70. Der er ingen månedlige udgifter. Læs mere på automatic.com

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.