Fra i dag kan Googles gadgets til det smarte hjem nu officielt købes i Danmark. Det er det Google-ejede Nest, der har åbner for salg af deres produkter i Danmark. Nest sælger tre forskellige overvågningskameraer samt en kombineret kulilte og røgalarm. I andre lande sælger Nest også termostater, men de kan endnu ikke købes i Danmark.

De tre kameraer adskiller sig på funktionaliteten. Det mest avancerede, Nest Cam IQ, kan blandt andet skelne mellem kæledyr, ting og personer og kan sende dig advarsler på telefonen, hvis nogen kommer ind i dit hjem. Du kan via din telefon livestreame døgnet rundt. De to andre kameraer er mere basale. Det ene er beregnet til indendørs brug det andet til udendørs brug. Prisen går fra 1.649 kr for Nest Cam Indoor til 2.899 kr for Nest Cam IQ.

Kræver abonnement for at virke optimalt

Hvis du skal have det optimale ud af kameraerne, skal du investere i et abonnement. Uden abonnementet kan kameraerne nemlig kun bruges til live overvågning. Du kan ikke gemme eller gennemse tidligere videooptagelser. Hvis du vil kunne gemme dine optagelser skal du investere i et abonnement. Det ene abonnement koster 80 kr om måneden og giver adgang til at gennemse optagelser 10 dage tilbage. De kan vælge at gemme optagelser ubegrænset, så længe du gør der inden de 10 dage er gået. Det andet abonnement koster 240 kr per måned og giver mulighed for at se optagelser 30 dage tilbage. Begge abonnementer giver mulighed for at koble flere kameraer til samme konto.

Røgalarm

Ud over de tre kameraer sælger Nest som sagt også en kombineret kulilte- og røgalarm. Alarmen kan registrere hurtigt udviklende brande, ulmende brande samt måle kulilte-niveauet i huset. opstår der et problem, fortæller den med en høj stemme, hvor faren er og hvis ikke du er hjemme, sender den en advarsel til din mobiltelefon.

Nest Protect, som alarmen hedder, har en vejledende udsalgspris på 1.099 kroner.

Sæt dig ind i reglerne

Inden du kaster dig ud i at installere videoovervågning i og udenfor dit hjem, bør du sætte dog ind i reglerne for hvor du må filme. Det kan du gøre på Datatilsynets hjemmeside.

Om nest

Nest blev grundlagt i 2010 og overtaget af Google i 2014. En af grundlæggerne er Tony Fadell, der er kendt som en af iPodens fadere. Tony Fadell havde ansvaret for Apples iPod-afdeling fra 2006-2008.

Her kan du købe Nests produkter

Nest forhandles i Danmark af Elgiganten, men kan også købes direkte på Nests hjemmeside. Lige nu har elselskabet DONG desuden en rabataftale med Nest.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.