Når man taler multirums lydsystemer er der SONOS - og så alle de andre. Og selvom SONOS' afspillere ikke er iPhone-anlæg i klassisk forstand, er de alligevel noget nær det bedste bud, på netop et iPhone-anlæg. Så lad mig bare afsløre med det samme, at jeg sidder og klapper i mine små hænder efter at have fået lejlighed til at teste SONOS PLAY:1. En fantastisk enhed til en fantastisk pris.

Vi har i samarbejde med Sonosguide.dk testet den nye SONOS PLAY:1. Det er en lille alt-i-et-enhed, med mulighed for at kombinere to enheder til et stereosæt. Ud over enkeltstående og som halvdelen af et stereosæt, kan PLAY:1 også konfigureres som baghøjttaler i et surround setup.

Lille enhed med god tyngde

PLAY:1 måler bare 12,0 x 16,1 x 12,0 cm (BxHxD) og er med en vægt omkring 2 kg overraskende tung i forhold til størrelsen. Men når det handler om lyd er tungt lig godt, så det er helt fint. Den lille størrelse gør den super anvendelig og nem at placere. Den kan endda hænges op på væggen via et ekstra beslag.

Designet er efter min mening, det bedste vi har set fra SONOS hidtil. Super lækker samlekvalitet og gedigne materialer. Enhederne virker så solide, at man har en fornemmelse af af de kan holde livet ud. PLAY:1 kan enten fås med sort eller hvid kant og er ellers aluminiums-farvet.

Overraskende god lyd

Kigger man på lyden, formår SONOS endnu en gang at overraske mig. PLAY:1 har nemlig en bemærkelsesværdig god lyd. Det er givetvis den lille størrelse, der spiller ind, og gør at man ikke forventer det helt store. Lyden er dog, om ikke stor, så i hvert fald større end den lille kompakte enhed indikerer. Jeg blev i hvert fald bliver positivt overrasket.

PLAY:1 indeholder to højtalerenheder: En bas/mellemtone og en diskant, hver med deres egen indbyggede klasse D-forstærker (digital forstærker). Bag på er der en enkelt ethernetport og i bunden et stik til elnettet.

Man skal ikke forvente at kunne spille op til gilde nytårsaften, men et fornuftigt niveau i køkkenet, soveværelset etc. kan en enkelt PLAY:1 sagtens levere. Stuen kan den også godt spille op, så længe man ikke forventer at trommehinderne skal masseres alt for meget. Det hjælper selvfølgelig betragteligt på lyden at koble to PLAY:1 sammen. Stereobilledet bliver foldet ud og lydniveauet stiger.Man skal ikke forvente high end-lyd, men mindre kan jo også gøre det. Sammenligner man med diverse ligende enheder man kan købe rundt omkring, skal man lede godt og længe for at finde noget bedre end PLAY:1 til prisen.

Styrken ligger i systemtankegangen

SONOS egentlige styrke ligger dog i systemtankegangen, og her er ingen andre producenter noget der minder om tæt på SONOS’ førerposition. Man får så meget mere end bare et passivt apparat, der kun kan afspille lyd – nemlig SONOS-oplevelsen, der næsten ikke kan beskrives retfærdigt nok. Når man får behov for noget større, så smider man ikke bare de små gamle enheder væk (som man nok normalt ville gøre) men rykker dem ud på toilettet, i garagen, kælderen eller hvad man nu måtte have af rum. Værdien af hele systemet vokser hele tiden, hver gang man tilføjer en ny zone. Man kan sige, at SONOS kan vokse med opgaven.

Meget attraktiv pris

Prisen på 1.499 kroner er så attraktiv, at man efterhånden “bare” bør købe uden at tænke så meget. Og takket være modulopbygningen, kan man altid udvide eller forbedre sit system. Det er altså genialt, når man sammenliger med alt det andet bras, der sælges til samme pris.

PLAY:1 tager prisen som SONOS’ bedste enhed til dato. Designet er blevet skarpere og prisen er uhyggelig attraktiv. Jeg kan kun klappe i mine små hænder over SONOS PLAY:1. Hele SONOS-ideen er grundlæggende så genial, at man bare skal se at komme i gang, hvis man ikke allerede er hoppet på SONOS-toget.

SONOS PLAY:1 kan købes for 1.499 kr hos For eksempel Hi-Fi Klubben eller Fona.

Dette er en forkortet og redigeret udgave af de fulde anmeldelse bragt på Sonosguide.dk: Anmeldelse af SONOS PLAY:1

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.