ZOMM Wireless Leash er et lille stykke iPhone-tilbehør på størrelse med en nøglering. Ideen med ZOMM er, at den sætter er trådløs snor i iPhonen, så man aldrig glemmer den. Kommer iPhone for langt væk fra ens ZOMM, bliver man gjort opmærksom på det via en indbygget alarm i enheden.

Vi kender det alle; de faste rutiner vi mere eller mindre bevidst løber gennem i hovedet, når vi forlader hjemmet om morgen. Har jeg husket at slukke brødristeren? Har jeg husket at lukke terrassedøren? Har jeg husket min iPhone? Det har man som regel. Netop fordi det er faste rutiner, plejer de at sidde på rygmarven. Værre er det at huske ting, når det foregår under unormale omstændigheder. Det kunne være, at man glemmer sin iPhone på bordet efter et restaurantbesøg.

Højlydt alarm, hvis iPhone og ZOMM kommer fa langt fra hinanden

Det er præcis det problem ZOMM løser. Går man fra en restaurant uden sin iPhone, får man en alarm lige med det samme. ZOMM forbinder sig nemlig til iPhonen via BlueTooth. Hvis forbindelsen afbrydes (fordi de to enheder kommer for langt væk fra hinanden, typisk 10 meter), går der en alarm på ZOMM med både lys og lyd, som er umuligt at overhøre eller overse. Det er ikke kun, når man fjerner sin ZOMM fra iPhonen, der går en alarm. Det gælder selvfølgelig også, når iPhonen fjernes fra ens ZOMM. Det gør ZOMM ideel som en tyverialarm. Hvis nogen render med din iPhone, så får du med det samme en alarm.

Det kræver selvfølgelig, at man altid har sin ZOMM på sig - eller sat på en ting, man altid husker. ZOMM er så lille, at man eksempelvis kan bruge den som nøglering. Det vil sige, at hver gang man tager afsted, og derfor husker sin bil- eller cykelnøgle, så har man ZOMM med. Man kommer i hvert fald ikke langt i sin bil uden nøglen, så på den måde vil man altid huske sin iPhone.

En god forsikring

Ideen er rigtig god, og når det først er slået til, er det faktisk ikke noget man behøver bekymre sig mere over. Det virker bare. En slags forsikring kunne man kalde det. Uvæsentlig når man ikke har brug for den, men rar at have, når man har.

Og det stopper endda ikke her. ZOMM har nemlig nogle ekstra funktioner, som gør den endnu mere anvendelig. Man kan eksempelvis besvare opkald via ZOMM-enheden, der altså fungerer ligesom et BlueTooth headset, borset fra, at det ikke er et headset. Ringer telefonen kan man besvare opkaldet via ZOMM, som både har indbygget mikrofon og højttaler. Man kan altså snakke i sin iPhone selvom den ligger i tasken i bilen, bare ved at trykke på ZOMM, som eksempelvis sidder ved bilnøglen.

Indbygget panikalarm

Endnu mere interessant er ZOMM's indbyggede panikalarm. Hvis man holder knappen inde i et stykke tid, vil den nemlig udsende en øredøvende alarmlyd, der nok skal tiltrække sig opmærksomhed. Det kunne være, hvis man blev overfaldet eller hvis man var faldet et sted og ikke kunne komme op. Bliver man ved med at holde knappen nede efter at alarmen er startet, ringer ZOMM selv op til alarmcentralen. Dette forudsætter selvfølgelig, at den er forbundet med iPhonen. Igen en smart funktion der gør, at man kan ringe efter hjælp, hvis uheldet er ude, også selvom man ikke lige kan nå sin iPhone, der måske ligger i en taske et stykke væk.

Man skal ikke købe ZOMM for at kunne snakke i telefon uden at bruge hænderne mens man kører. Det kan man godt, men der findes andre produkter, der klarer den opgave meget bedre. Man bør i hvert fald så investere i et bilkit, som kan fås som ekstratilbehør til ZOMM. Man skal i stedet købe ZOMM som en sikkerhedsanordning, der giver alarm, hvis man kommer for lagt væk fra sin iPhone, og som kan bruges som panikalarm og til opkald i situationer, hvor man måske ikke kan nå sin iPhone.

Gennemtænkt og solidt

I den tid jeg har testet ZOMM, har den virket upåklageligt. Jeg har glemt min iPhone et par gange med vilje og det hele virker som forventet. Jeg har heller ikke oplevet at alarmen går ved en fejl. ZOMM kan i hvert fald varmt anbefales, hvis man er typen der godt kan lide lidt ekstra sikkerhed. I det hele taget er der ikke noget negativt at sige om ZOMM Wireless Leash. Alt virker virkeligt gennemtænkt og solidt lavet.

ZOMM virker med alle enheder, der understøtter BlueTooth. Med i indpakningen, der oser af kvalitet, er udover selve ZOMM-enheden, en nøglering, en bælteholderclips, et USB-kabel og en oplader.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.