Lifeprint er en genial fotoprinter der ikke bruger blæk og kan udskrive direkte fra iPhonen. Printeren markedsføres som en augmented-reality foto- og videoprinter. Det dækker over at printeren dels kan udskrive stillbilleder fra dine videoer og at de udskrevne billeder kan blive vakt til live på iPhones skærm via den tilhørende app. Du holder bare det udprintede stillbillede hen foran din iPhones kamera, og kan så se videoen billedet er udskrevet fra på skærmen.

Det hele er virkelig gennemtænkt og innovativt og har lige som meget andet af af den slags rod i en crowdfunding-kampagne.

Fysisk form for Instagram

Går du skridtet videre kan Lifeprint faktisk fungere som en fysisk form for Instagram. Brugere af Lifeprint-netværket kan nemlig udskrive billeder til hinandendens printere. Det kunne eksempelvis være i en familie hvor børnene er ude at rejse og printer deres fotos ud på den Lifeprinter der står hos forældrene. Ejeren af printeren bestemmer selvfølgelig selv om de vil give tilladelser til at printe et givent foto eller ej.

Lifeprint integrerer med et hav af sociale medier, så du kan udskrive billeder fra Facebook, Twitter og så videre. Du kan selvfølgelig også udskrive billeder fra kamerarullen på iPhonen. Printeren er ultra lille og kører på batteri, så du kan nemt have den med dig. Den fylder ikke mere end en iPhone, men er noget tykkere.

Specielt fotopapir gør blæk overflødigt

Lifeprint udskriver på specielt fotopapir der måler 7,6 x 11,4 cm (3 x 4,5”). Det er omtrent dobbelt så stort, som den første udgave af printeren. Papiret er af en særlig type der har indbygget usynlige krystaller der kan skifte farve. Printeren behøver derfor ikke blæk eller toner da det i princippet er indbygget i papiret. Man kalder denne type papir for Zink-papir efter det firma der har udviklet det. Papiret er noget dyrere end almindeligt printerpapir, men til gengæld løber man aldrig tør for blæk. Har man det rette papir vil man altid kunne udskrive et billede. Hvad angår kvaliteten er den for sort/hvid-billeder god, mens Zink-teknologien har lidt begrænsninger når det gælder farveprint. Det gælder Lifeprint, Polaroid og hvem der ellers bruger denne teknologi. Du får ikke lige så gode billeder som hvis du får dem fremkaldt rigtigt, men til formålet fungerer det godt.

Både Lifeprint og det dertilhørende papir kan købes hos Apple. Printeren koster 1.290 kroner inklusive 10 ark papir. Nyt papir koster hos Apple 449 kroner for 40 ark. Papiret har selvklæbende bagside, så du kan bruge det som klistermærke. Printeren kan fås i sort eller hvid.

Du finder Lifeprint hos Apple

  • Lifeprint, 1.190 kr (link)
  • 40 ark papir, 449 kr (link)

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.