Når man går og er lidt øm over sin iPhone, så vil man jo gerne beskytte den mest muligt. Hvad er så den bedste løsning? En mini-taske? En sok? Et silicone cover? Eller noget helt fjerde?

Jeg har i sidste uge købt et Golla-hylster til min iPhone, som jeg er ganske tilfreds med. De kan købes mange steder, for eksempel hos Elgiganten eller Expert og koster omkring hundrede kroner. Det er let polstret, har et par lommer til eksempelvis pudseklud og høretelefoner, og lukkes med en "flap" med velcro.

gollaetui

Dog løses hylstret ikke alle mine problemer. Det er fint at have i sin taske eller lommen (selvom det fylder lidt), men laver man noget, hvor det er upraktisk at have sin taske med (for eksempel havearbejde), og har tøj på uden lommer, hvor er det så lige at man skal have sin telefon, hvis man gerne vil have den på sig? Jeg har forsøgt mig med at have den hængende i en key strap/nøglesnor om halsen. Det er også fint nok hvis man cykler, men render man rundt og laver havearbejde eller lignende, er det mere et irritationsmoment end en hjælp, at have den hængene der. Så kan man selvfølgelig tage et bælte på, hvor man kan have sin mini-taske siddende. Men hvis man nu ikke lige synes at det er så fikst, hvad så? Er der nogle af jer derude, der har fundet på en smart og praktisk måde at iføre sig sin iPhone på når man ikke har lommer?

Generelt synes jeg at de polstrede hylstre/mini-tasker er bedre end sokkerne, da sokkerne er lidt for tynde, hvis man skal have sin telefon med i tasken. En iPhone kan også godt arbejde sig ud af en sok når den ligger i en taske og roder rundt. I en taske kan en iPhone jo godt komme ud for lidt af hvert, så der synes jeg at det er rart at vide, at den ligger beskyttet i et polstret hylster eller mini-taske.

I Apple online butik kan man finde nogle mere eksklusive hylstre i form at læderetuier, der ligner punge. Nogle hvor iPhonen kan betjenes uden at den skal tages helt ud, hvilket letter det, når man står og fumler med at få sin telefon frem når den ringer. Nogle af dem har også en "klips" så hylsteret/pungen kan sættes fast i linningen på bukser eller nederdele. Her er måske løsningen på mit problem!

Gør det selv

Der er nok flere (specielt kvinder), der godt kan lide at sætte et personligt præg på deres ting. Og som oftest er masseproducerede ting jo ikke særligt personlige.

Som alternativt til købte etuier, kan man derfor selv finde på en måde at beskytte sin iPhone på. Hvis man er til de billigere løsninger, skal der blot lidt pap, lim og eventuelt lidt kulør til for at få sig et personligt hylster til sin iPhone. Helt i Jørgen Clevin-stil (ham kender I yngre brugere nok ikke). Der er en fin fremgangsmåde hos lifehacker.com hvor man kan bruge karton eller filt. Er man ikke til selvgjort, kan man også købe papetuier til en rund dollar hos case-mate.com.

iphoneetuifilt

Strik din egen iPhone-sok

En bruger har været så venlig at sende mig et fint tip. Hun var ikke helt tilfreds med de muligheder der er for hylstre/sokker/etuier til iPhones på markedet. Hun tog derfor sagen i egen hånd og fik strikket nogle personlige iPhone-hylstre. Det tager cirka en times tid at strikke.

iphonestrik

Skal strikkes på en pind 2.5 strømpepind
36 masker
Strik 2 ret, 2 vrang hele vejen rundt. Strik til hylstret er ca 2cm længere end telefonen.
Luk 18-20 masker af
Strik 2 ret sammen, strik resten i ret
Strik 2 ret sammen, resten i vrang – undtagen de sidste som skal strikkes i ret. Fortsæt således.
Knaphul laves ved ca 8. Pind:
Strik 3 masker, luk 2 masker, strik 3 masker
Strik 2 pinde
Luk af

Det kan pyntes med ekstra knapper eller bare en rigtig fin knap,

Jeg tager hatten af for folk, der tager sagen i egen hånd, når de ikke kan finde det, som de reelt har brug for ude på hylderne. Det er godt med nogle handlekraftige mennesker. Det er jo også den slags mennesker, der måske ender med at få sat en produktion i gang... Nå, det var et lille sidespring.

Tak til Malene for strikketippet.

iQ modtager gerne tips fra læserne angående interessante emner eller hvis der er noget I gerne vil læse om. I kan skrive til tine@ efterfulgt af hjemmesiden hers navn.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.