Der er rigtig mange grillentusiaster i Danmark og mange af dem er af en eller anden årsag mænd. Det er som om, at der er et lighedstegn mellem det at stege bøffer over grillkul og det mandlige køn på en måde, som ikke findes på samme måde i forhold til almindelig køkkenmadlavning.

Derfor er det ikke en overraskelse at samme mænd gerne vil have noget teknik blandet ind i deres grill-madlavning. Vi kigger i dette blogindlæg nærmere på muligheden for at styre sin grillning via en iPad. Helt specifikt ved hjælp af stegetermometeret Ventus 0-330 C, som bl.a. kan købes hos Multikøb.

Hvordan virker dette termometer?

Alle ægte grillentusiaster ved, at det er ekstremt vigtigt at man har styr på temperaturen når man griller, hvis man ikke vil risikere at ende med et stykke kød der enten er råt indeni, eller som er helt tørstegt. Bruger man en ovn er det ikke så svært at holde den rette temperatur og ovnstege med en jævn temperatur. På en grill er det meget sværere at holde varmen jævn, da den jo er afhængig af brændende kul (eller gas) og ikke af elektricitet.

Derfor bruger mange grillfolk et stegetermometer til at styre temperaturen, når de griller. Med Ventus-modeller er denne proces blevet taget til næste level. Selve termometret fungerer som alle andre modeller: Det stikkes ned i kødet og måler kødets indre temperatur. Disse data sendes via Bluetooth til en app, man kan installere på sin iPad.

Det behøver ikke at være svært

Med stegetermoteret fra Ventus behøver man ikke at skulle rejse sig hele tiden for at checke status på ens steg eller bøffer. I stedet kan man sidde op til 30 meter væk fra grillen, nyde solen og en god øl, mens man på sin iPad kan holde øje med hvordan det går med kødet. Det er da nemt og også lidt dovent på den fede måde.

Udover til iPad kan app'en også bruges på iPhone 4S og frem, Android 4.2.2. og flere andre tablets og smartphones.