Det er bestemt ikke hver dag, at en dansk udviklet og produceret iPhone- og iPad-dock ser dagens lys. Derfor er det også værd at nævne docken Aluminimo, der som navnet indikerer primært er lavet i aluminium. Docken er udviklet af den industrielle designer Mads Miltersen og produceret af TM Alu Parts i Struer, der begge fortjener al mulig anderkendelse, for der er nemlig tale om en rigtigt godt produkt.

Docken er som sagt lavet i aluminium, på en fod af sort plastik. Selvom aluminium er et letmetal, er der rigeligt med tyngde i docken, der står klippestabilt på bordet. Forarbejdningen af metallet er rigtig lækkert, og designet vidner om, at der er tænkt over tingene. Præcis som man forventer af en industriel designer, hvor designet ikke bare er der, men har en funktion.

I dette tilfælde er docken designet med en rigtig smart detalje, da man i bunden kan stikke sit sædvanlige kabel op, og gøre det fast med en lille skrue. Docken har altså ikke indbygget stik. Det smarte er, at man kan justere kablet op eller ned, så det passer til ens enhed. Har man eksempelvis et cover på sin iPhone, justerer man bare kablet, så stikket passer med den ekstra højde. Det havde man ikke kunnet gøre hvis stikket var fastmonteret. Godt tænkt. Det er selve stikket der holder iPhonen eller iPaden sikkert fast, uden kabel virker det derfor ikke.

På tilsvarende vis kan man justere bagstøtten, så både en enhed med eller uden cover får bedst mulig støtte. I princippet bør docken altså kunne anvendes med alle enheder, dog har jeg af gode grunde ikke testet alle tilgængelige enheder - og ejheller alle mulige og umulige kombinationer af covers. Dem jeg har testet er der dog ingen problemer med. Man skal dog notere sig, at docken enten skal bestilles til Lightning-stikket eller det gamle 30 pins dockstik. Det er altså enten eller. Årsagen er, at hullet til stikket er fræset millimeter præcist til det pågældende stik.

Er man på udkig efter en dock til sin iPhone eller iPad, kan jeg varmt anbefale Aluminimo. Den oser af kvalitet og fungerer rigtigt godt.

Prisen for herligheden er 399 kroner og den kan købes hos www.aluminimo.dk

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.