Op til julen 2014 skrev jeg om elkedlen iKettle, man kunne styre via sin iPhone. Man startede bare elkedlen fra skrivebordet, og fik en besked på iPhonen, når vandet var klart. Ikke mere spildtid og utålmodig venten.

For nylig lancerede firmaet bag så en opdateret udgave kaldet iKettle 2.0, med flere forbedringer både i hardwaren og i den tilhørende app. Alt i alt er den intelligente elkeddel derfor blevet et endnu bedre køb.

Designet er blevet tilpasset, så baseenheden nu er mindre end tidligere. I 2.0-versionen er det ikke større end selve elkedlen, hvor det tidligere stak uden for. Det betyder at kedlen nu fylder mindre på køkkenbordet eller på kontoret. Selve kedlen er blevet en anelse slankere og højere, men indeholder stadig hele 1,8 liter vand. Der er også kommet en anden form på hanken. Alt i alt er den i mine øjne blevet flottere og mere stilren. Materialet er stadig poleret stål. Da basen som sagt er blevet mindre er knapperne til valg af temperatur også forsvundet, så der nu kun er en tænd-/sluk-knap.

To klare forbedringer af iKettle 2.0

De vigtigste ændringer ligger dog under motorhjelmen. Hvor den første udgave kun kunne temperaturreguleres mellem fire forudbestemte temperaturer, kan iKettle 2.0 trinløst reguleres mellem 20 og 100 grader. Vil man have sit vand opvarmet til eksempelvis 73 grader, så får man bare det. Det er en klar forbedring, der faktisk vil udmønte sig i bedre brygning af både te og kaffe, hvor en præcis temperatur er afgørende for et godt resultat. Kedlen kan stadig holde vandet på den ønskede temperatur i op til 30 minutter, så man ikke risikerer af vandet er blevet koldt, hvis man venter lidt med at hente det.

Den anden store forbedering er, at man nu i appen kan se hvor meget vand der er i kedlen. Derved risikerer man ikke at den er løbet tør eller at der bare er for lidt vand til de ønskede antal kopper.

Udvalget at smarte funktioner er også blevet udvidet. Der er stadig mulighed for automatisk kogning af vand, når man kommer hjem. Derudover er det muligt at få kogt vand til morgenkaffen når man står op om morgenen, eller til sutteflasketemperatur, hvis kedlen opfanger babygråd om natten - så man slipper for ventetiden hvis man skal opvarme en sutteflaske. Selvfølgelig mest en gimmick, men det viser meget godt at smarte netforbundne ting kan tilbyde ny funktionalitet vi ikke er vant til fra de gammeldags produkter.

iKettle er siden denne artikel blev skrevet kommet i en ny udgave, iKettle version 3.0, der er endnu bedre.

Artiklen er ajourført i november 2017.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.