Efter flere læks i sidste måned er den første spil-controller til iPhonen nu kommet i handlen. Det er MOGA Ace Power, der er udviklet til iPhones med Lightning-stik.

Apple har i iOS 7 indbygget understøttelse af spilcontrollere til iPhonen og iPaden. Det betyder at udviklere kan indbygge controller-understøttelse i deres spil, samt at hardwareproducenter kan levere controllere, der understøtter spillene. Tidlige har der været nogle spæde forsøg fra diverse tredjeparts-udviklere og -producenter uden den store succes. Med Apples understøttelse ventes det dog, at der for alvor vil begynde at ske noget.

Touch Arcade har haft fingre i controlleren, og har spillet forskellige spil, som det kan ses i videoen herover. Overordnet set fungerer controlleren rigtigt godt. Specielt i spil der er porteret direkte fra konsol eller computer, og derfor ikke oprindeligt udviklet til touch-styring, er controlleren en fordel. I de spil der er udviklet specielt til iOS er styringen via touch ofte tænkt bedre ind i spillet, og her giver en controller ikke nødvendigvis bedre styring.

MOGA Ace Power skulle komme til salg i løbet af i dag i Apple Online Store til $99. Om det også gælder Danmark er uvist.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.