Hvor stor forskel kan der lige være på iPhone-opladere til bilen, kan man ikke bare købe den første den bedste, man falder over? Jo, det kan man godt, og opgaven skal nok blive løst, men det kan bestemt anbefales lige at kigge sig for engang. Jeg er nemlig overrasket over hvor forskellige de tre ladere i testen er. De adskiller sig markant fra hinanden både hvad angår, design, funktionalitet samt pris. Jeg er i hvert fald blevet klar over, at en billader ikke bare er en billader. Efter at have testet tre forskellige, ved jeg præcis hvordan den perfekte billader skal være, og hvad man skal kigge efter. Ingen af de testede lever helt op til det, men en enkelt kommer tæt på.

Når det handler om opladning handler det om, at det skal ske så hurtigt som muligt. En iPad kan maksimalt lade med 10W (5V, 2A) mens en iPhone maksimalt kan lade med 5W (5V, 1A). Ideelt set bør en dual-lader derfor levere 2x10W, hvilket gør den i stand til oplade to iPads for fuld tryk samtidig. Man skal huske på, at en lader aldrig kan blive for kraftig. Selvom iPhonen maksimalt kan oplade med 5W, tager den ikke skade af at være tilsluttet en 10W's lader. Strøm skubbes ikke ud af laderen, det er noget den tilsluttede enhed trækker ud. Så iPhonen nøjes bare med at trække 5W selvom laderen kan levere 10W.

Alle ladere har to USB-udtag, så man kan oplade to enheder på samme tid. Der følger ingen kabler med nogle af laderne.

Vi har bedømt de testede enheder på design, ladekapacitet og pris.

Dual USB Car Charger

Den første kandidat er af den klassiske no name-type, og i vanlig stil er der ikke kælet for hverken design eller materialer. Til gengæld er den med 99 kr også ret billig. Det er testens største lader, og med en længde på hele 4 cm der stikker uden for bilens stik, er den lagt fra kompakt. Det største problem ved længden er, at man, alt efter hvor den sidder, nemt komme til at skubbe til den, så den rykker sig i stikket. Da den ikke sidder særligt godt fast, skal der ikke så meget til, før den stopper med at lade, fordi den glider ud af stikket.

Denne lader er ikke bare testens største, men samtidig også den kraftigste. Det ene udtag kan levere 2,1A ved 5V svarende til 10W, mens det andet udtag kan levere det halve. Man kan altså lade både en iPad og en iPhone for fuld tryk på samme tid. Det kan ingen af de to andre i testen klare. En anden unik ting er, at laderen har indbygget en diode, der lyser, når man lader. Ganske smart, så man aldrig er i tvivl.

Prisen og ladekapacitet trækker op, mens det klodsede design trækker ned.

Pris: 99 kr

Y-Charge Dual USB Car Charger

Y-Charge-laderen fra Tylt er testens design-kandidat. De er tydeligvis blevet arbejdet med formsproget, og materialevalget er også i en klasse for sig. Som navnet siger ligner den et Y. Benet går i stikket i bilen, mens USB-udtagene sidder i de to ender. Da de peger hver sin vej, undgår man at det hele bliver for sammepresset, når man vil have to ledninger i eller at man må "knække" ledningen til iPhonen unødigt for at få den ud til hver side. Det er ganske smart fundet på. En diskret diode der signalerede opladning, ville have sat prikken over i'et.

Designet lider dog af det samme som forgående model, det vil sige at det er lidt for klodset, så man nemt kommer til at skubbe til den. Fordi benet ikke er rundt, sidder det heller ikke super godt fast i stikket. Da jeg testede enheden røg sikringen i bilen, da jeg kom til at skubbe til laderen, så der skete en kortslutning. Der har formodentligt været tale om en defekt lader, for den nye jeg har fået tilsendt, har fungeret som den skulle - men jeg har også været lidt mere påpasselig med ikke at skubbe til den.

Y-Charge har en samlet ladekapacitet på 2,1A. Det betyder at man enten kan lade én enhed med op til 2,1A eller to enheder med hver 1A. Det er et ret smart kompromis. Bruger man den til iPhones spiller det ingen rolle, da de jo alligevel ikke kan trække mere end 1A. Har man behov for mere ladekapacitet til sine tablets, fås laderen også i en model, der kan levere 2,1A på begge stik samtidig.

Den generelle kvalitet og ladekapaciteten trækker op, mens prisen og robustheden i stikket trækker ned.

Pris: 249 kr

Griffin Compact Dual USB Charger

Sidste emne i testen er en oplader fra Griffin. Den adskiller sig væsentlig fra de to andre testede ladere ved dens meget lave profil. Når den sidder i stikket, rager den kun få mm ud. Man kan på ingen måde komme til at skubbe den ud ad fatning. Det er virkelig en genistreg, at laderen derved både bliver meget diskret og samtidig sidder bedre i stikket. Hvor jeg til en hver tid ville tage de to andre ladere ud, når ikke de er i brug, vil jeg bare lade denne side stikket. Det er lige før, man ikke engang vil bemærke, at de to USB-udtag ikke er en del af bilens originale udstyr.

Griffins lader falder derimod lidt i gennem på ladekapaciteten. Den kan "kun" levere 2x1A. Det er nok til to iPhones på samme tid, men en iPad vil kun lade for halv styrke. Her havde det været smart hvis man lige som med Y-charge kunne få dobbelt kapacitet, hvis man kun ladede én enhed ad gangen. Om det skyldes det kompakte design eller bare et valg fra producenten ved jeg ikke.

Det kompakte design og prisen trækker op, mens manglende mulighed for 2A-ladning trækker ned.

Pris: 119 kr

Sammenfatning

Den perfekte billader er lille, billig og med stor ladekapacitet. Ingen af de tre testede kom dog helt i mål, men en enkelt var meget tæt på.

Min klare favorit er laderen fra Griffin. Den vinder på det kompakte, nærmest usynlige design, der gør at den sidder klippestabilt i stikket, samt aldrig er i vejen. At den så kun koster 119 kr, gør den til et rent fund. Det havde været rart med mulighed for ladning med 2A, men omvendt er det aldrig noget jeg rigtig har brug for.

Så skal du have en iPhone-oplader til din bil, anbefaler ON X Griffin Compact Dual USB Charger. En lille lækker enhed, det viser at det enkle ofte er det bedste.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.