Har du en MacBook Pro eller Air kender du Apples geniale magnetiske opladestik (MagSafe). Det geniale er, at stikket holdes på plads af magnetisme og ikke af den fysiske kontakt i stikket. Det betyder at det er meget nemmere at sætte stikket i og tage det af, men endnu vigtigere at kablet bare ryger ud, hvis man træder i det i stedet for at hive hele computeren med på gulvet. Det er voldsomt smart og har givetvis reddet mange fra en ødelagt computer.

Hvad nu hvis man kunne få det samme til iPhonen, ville det ikke også være smart? Det har jeg brugt den sidste uges tid på at finde ud af, for man kan rent faktisk få en tilsvarende løsning til iOS-enhederne. Godt nok ikke fra Apple, men fra tredjepartsproducenter. Mit er fra en kinesisk producent og jeg har fået det via iKing.dk.

Princippet er ganske enkelt. Man har et kabel med magnetstik i den ene ende samt et ganske lille Lightning-stik eller converter ligeledes med en magnet. Det lille Lightning-stik sætter man i sin iPhone eller iPad, hvor det skal sidde permanent. Via magneten kan det kobles sammen med ladekablet, hvorefter alt fungerer som normalt. Nu bare med en magnetisk kontakt. Stikket kan vendes begge veje, som vi kender det fra Lightning.

Kvaliteten af delene er uovertruffen. Kablet er af den rigtigt lækre stofbeklædte type, der eliminerer krakeleringen af de normale kablers plastikovertræk uanset hvor meget man bukker det. Selve stikket er lavet i solidt anodiseret aluminium og med indbygget diode, så man kan se om der er strøm på. Ledningen er omkring 1,2 meter lang. Den del der skal i iPhonen er lidt mere skrøbelig grundet den lille størrelse. Den er dog fint designet og skæmmer på ingen måde iPhonen. Man skal dog lige være opmærksom på, at der muligvis kan være problemer med visse covers. Det var der ikke hos mig, men jeg kan ikke garantere, at det virker med alle covers p markedet.

Virker det så? Ja, det gør det. I hvert fald det med at det er lynhurtigt at sætte kablet i og tage det ud. Da den lille converter forbliver i iPhonens Lightning-stik eliminerer man desuden risikoen for at ødelægge iPhonens stik hver gang man tager kablet i eller ud. Til gengæld er der ikke meget faldsikring over det. En iPhone er ganske enkelt så let, at magnetkontakten ikke slipper men hiver iPhonen med i dybet. Det er selvfølgelig ikke anderledes end normalt. Så man er heller ikke værre stillet.

Jeg synes at det fungerer rigtigt godt, og ville ønske at Apple selv havde taget løsningen til sig, for den er nemlig rigtig Apple-agtigt. Spørgsmålet er om bekvemmeligheden ved en hurtig, enkelt og elegant løsning er pengene værd? Det må være op til folk selv at vurdere, da vi alle har forskellig holdning til hvad bekvemmelighed er værd.

Det magnetiske Lightning-stik kan fås til 259 kr hos iKing.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.