For flere år siden skrev jeg om den danske virksomhed Danalock, der havde udviklet en dørlås man kunne styre via iPhonen. Dengang var det ret nyt, i dag er der kommet mange tilsvarende på banen. Danalock er dog også nået videre. Nyeste skud på stammen er Danalock V3 HomeKit Smart Lock og den virker med Apples HomeKit og dermed Siri.

Fra i dag kan låsen købes hos Apple, der har lukket Danalock gennem nåleøjet som den eneste europæiske producent af smartlåse. Måske fordi låsen er den første europæiske lås der er bygget til at arbejde sammen med HomeKit.

Brugerne kan administrere låsen via Hjem-appen. Her kan de give nøglefri adgang til familiemedlemmer og venner. Låsen kan også forbindes med andre HomeKit-enheder som kameraer, lys eller sikkerhedssystemer.

Låsen er en eftermonteringslås der installeres uden specialværktøj ved at udskifte vrideren på indersiden af døren. Har du en moderne dør med trepunktslås skal du være opmærksom på at Danalocks lås kun virker hvis du husker at løfte håndtaget op hver gang du lukker døren.

Danalock V3 HomeKit Smart Lock kan købes hos Apple for 1.490 kroner (link).

I denne artikel anvendes affiliate-links.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.