Glem alt om smartphones, smarture og smartbriller. Apple sælger nemlig smarte cykelhjelme. Eller intelligente cykelhjelme, som Apple kalder det. De er fra producenten Lumos og indeholder masser af avanceret teknologi.

Hjelmene har indbyggede lygter, bremselys ved hårde opbremsninger samt blinklys. En tilhørende iOS-app sørger for at binde det hele sammen. Takket være intelligente algoritmer til bevægelsesgenkendelse registrerer Lumos-appen på Apple Watch, når du laver et håndsignal, og derefter aktiveres blinklysene automatisk på hjelmen. Du kan også vælge at trykke på blinklysknappen på den medfølgende trådløse fjernbetjening, der monteres på styret.

Det lyder vildt - og det er det også. Der findes to udgaver af Lumos-hjelmen. Den oprindelige, der i design minder om traditionelle cykelhjelme, men altså indeholder lys og smart teknologi samt den helt nye Matrix Urban, der kommer i et andet design, med kraftigere lys og endnu smartere teknologi. Det er den sidste der er vist på billedet øverst.

Køb hos Apple

Lumos Matrix Urban-cykelhjelm, 1.990 kr (link).

Lumos cykelhjelm, 1.390 kr (link).