Modsat de fleste andre høretelefoner som er runde, er Apples nye EarPods udformet efter ørets anatomi. Anatomien af vores ører er dog stort set lige så forskellig fra person til person som bores fingeraftryk. Det kan derfor lyde som en umulig opgave, at lave et sæt høretelefoner, der passer alle. Apples designere har dog forsøgt, og i stedet for at starte med højttaleren, er de startet med fols ører. Der er blevet testet 124 forskellige prototyper på over 600 mennesker for at finde den helt rigtige udformning, som er blevet forfinet via 3D-modellering indtil formen var perfekt.

Sidder perfekt - og bliver siddende

Resultatet er et sæt høretelefoner, der sidder perfekt, og bliver siddende, i forskellige typer af ører. Testpersonerne har testet dem under vidt forskellige forhold. De har løbet på løbebånd ved ekstrae kulde- og varmegrader. Dyrket forskellige slags sport, og har rystet på hovederne en masse.

Apple: Lydkvaliteten er helt i top

Formen er kun den ene side af et godt sæt høretelefoner. Den anden er selvfølgelig lydkvaliteten. Her har Apples lydingeniører udvalgt en reference, som er en person, der sidder i en stue og hører via et sæt kvalitets højttalere. Målet var at EarPods skulle levere den samme lydkvalitet. Der er selvfølgelig en del udfordringer ved at skulle arbejde med et sæt højttalere, der er så små, som dem der sidder i et sæt høretelefoner, men Apples teknikkere har udviklet nogle nye teknikker og materialer i forsøget på at komme i mål.

Kan købes allerede nu

Om det er lykkedes kan kun en test afgøre, men skal man tro Apple, er kvaliteten at sammenligne med høretelefoner til flere hundrede dollars. Vi glæder os til at høre hvad Apple kan diske op med.

De nye høretelefoner leveres med alle de nye iPods samt iPhone 5. Man kan også købe dem særskilt hos Apple for 249 kroner allerede fra i dag (link til Apple Online Store).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.