Helt som forventet har Apple annonceret, at den 30 pins dock-connector, vi har kendt siden de tidlige iPod-dag er et overstået kapitel. Den bliver nu skiftet ud med en meget mindre en. Apple kalder den "Lightning".

Lightning har kun 8 pins og er 80% mindre end den gamle connector, hvilket har været et krav, for at Apple har kunnet gøre iPhone 5 til en af verdens tyndeste smartphones.

Connecgoren er 100% digital. Den er mere solid end den gamle connector, og har den fordel, at den kan bruges uanset om man vender den ene eller den anden side opad. Den kan med andre ord ikke vendes forkert

Adapter til gammelt udstyr

For at Apples nye iPhone 5 og de nye iPods, der ligeledes har Lightning, kan benyttes med ældre udstyr, har Apple også udviklet en adaptor til formålet. Den kommer i to udgaver. En lille en til 229 kroner og en med et kort kabel til 319 kroner.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.