Franske Withings har fået en del opmærksomhed med deres stilrene analoge smartur: Activité. De har sidenhen lanceret en billigere udgave kaldet Activité Pop. Det er sidstnævnte, som jeg har haft fornøjelsen af at have prøvet i nogle dage.

Lad mig bare starte med at rydde en udbredt misforståelse af vejen: Withings' smartur er i virkeligheden slet ikke et smartur. Det er på ingen måde en konkurrent eller et alternativ til Apples Apple Watch. Det er to helt forskellige produktkategorier, og de hverken kan eller skal sammenlignes.

Activité Pop er en fitnesstracker, hverken mere eller mindre. Den kan præcis det samme som eksempelvis Polars Loop eller tilsvarende produkter fra Nike, Jawbone og hvad de nu hedder alle sammen. Hvor alle de andre er digitale er Activité Pop bare analog, men ellers er de ens rent funktionelt.

Activité Pop er en fitnesstracker

Vi har altså at gøre med et ur, der udover at kan vise klokken, kan holde styr på, hvor meget man bevæger sig, hvilket i praksis vil sige, tælle hvor mange skridt man går hver dag. Aktivitetsmålet, som er kalibreret til 10.000 daglige skridt, viser på en sekundær analog skala inden for urvisningen. Den går fra 0-100%. Igen helt tilsvarende de digitale fitnesstrackere - jeg har selv en fra Polar, der bare viser aktiviteten som et tal og en digital bar, der bliver udfyldt i løbet af dagen. Ud over aktivitet, kan uret måle ens søvn.

For både søvn- og aktivitetsmåling gælder, at det er mindre præcist end min Polar-tracker. Withings måler konsekvent et lavere aktivitet og en kortere søvnperiode. Ikke at det gør det store. Det er som sådan ikke det eksakte anal daglige skridt, der er interessant, men ens relative aktivitet fra dag til dag.

Lige som andre fitness-trackere, har Activité Pop en tilhørende iPhone-app, som de synkroniserer data til. I appen holdes der styr på det daglige aktivitetsniveau, og man kan se forskellige grafer og oversigter. Appen er rigtig god og fungerer godt.

Skiller sig alene ud fra mængden vis det analoge design

I virkeligheden er der ikke så meget at sige om Activité Pop. Det skiller sig alene ud fra mængden ved at være analogt, hvor alle andre er digitale. Ellers er funktionaliteten identisk.

Vi er altså stort set ude i et spørgsmål om design. Foretrækker man en klassisk fitness-tracker, der kommer som en form for armbånd, eller ønsker man en mere traditionelt ur-look?

Activité Pop kommer i tre farver: Blå, sort og hvid. Designet er helt nede på jorden. Vi er i den sporty afdeling, der i princippet minder om et billigt Swatch-ur. Det skiller sig på ingen måde ud, og vil ubemærket glide ind i mængden af billige standard ure, hvilket præcist er meningen. Ingen kan se at man har et halvavanceret ur med fitnesstracker omkring håndleddet. Withings laver en dyrere udgave, der er noget flottere og dyrere, men ellers har samme funktionalitet. Uret er lidt tykkere end normale ure, men ikke noget man rigtigt bemærker eller som virker generende.

Ikke et alternativ til Apple Watch

Som skrevet indledningsvis, er Activité Pop ikke et alternativ til Apple Watch. Det har ikke bare i nærheden af de samme funktioner, og det giver slet ikke mening at sammenligne de to - så det vil jeg lade være med. Activité Pop er derimod er et bud på fremtiden for almindelige ure. Fremover kan vi nok forvente, at billige standard-ure som en selvfølge vil have en fitness-tracker integreret. Det vil blive helt normalt i stort set alle ure, og dermed tage livet af de regulære fitness-trackere som selvstændig kategori. Hvorfor købe en grim fitness-tracker, hvis man kan få et standard-ur med samme teknologi indbygget? Det smarte er, at hvor man i dag enten går med et ur eller en fittnestracker, vil man fremover kunne nøjes med én enhed om armen,

Jeg har helt glemte at nævne batteri og opladning. Måske fordi der ikke er noget med opladning. Uret benytter et standard knapcellebatteri, der kan holde i omkring 8 måneder, før det skal skiftes. Udskiftningen klarer man selv nemt via et lille medfølgende stykke værktøj.

Positivt bekendtskab

Alt i alt har Withings Activité Pop været et positivt bekendtskab i de dage jeg har haft det til låns.

Om jeg vil anbefale Activité Pop? Hvis du har brug for en fitness-tracker, og ikke bryder dig om at rende rundt med et plastikarmbåmnd, er Activité Pop er rigtigt godt bud. Jeg går selv til daglig med en Polar Loop-fitnesstracker som jeg er meget glad for. Jeg savner dog mulighed for at kunne tjekke klokken uden at skulle trykke på armbåndet. Det problem er elimineret med Activité Pop, der jo fungerer helt som et almindeligt ur. Der er derfor ingen tvivl om, at hvis jeg ikke allerede havde Loop, så ville jeg gå efter Withings Activité Pop. Det er måske ikke verdens kønneste ur, men det er i hvert fald kønnere end en standard fitnesstracker. Eneste ulempe er, at det måske nok er en smule mere skrøbeligt og udsat.

Jeg kan derfor sagtens anbefale Withings Activité Pop. Bare husk på en ting: Withings Activité Pop er ikke et smartur - det er en fitness-tracker. Husk det, så ikke du bliver skuffet. Har du brug for at kunne modtage notifikationer, læse mails etc. så hold dig til Apple Watch.

Withings Activité Pop koster omkring 1.200 kr hos de danske forhandlere. Et mere stilfuld udgave kan fås for omkring 3.000 kr.

Læs med i næste uge, hvor jeg er klar med en anmeldelse af Pebble Time, som jeg også har prøvet.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.