Sonos er et firma, der har specialiceret sig i såkaldte flerrumssystemer. Kort fortalt går det ud på, at man deler sit hjem op i forskellige zoner, hvor hver zone har et sæt tilknyttede højttalere og forstærker. Dette er ikke meget ulig hvad de fleste har i forvejen, med musikanlæg i stue, køkken, børneværelse, arbejdsrum etc. Det smarte ved Sonos system er, at alle enhederne er knyttet sammen til ét stort trådløst system, som kan snakke sammen og styres centralt, i stedet for individuelle enheder, som man normalt har. De forskellige zoner kan spille forskellige musik eller de kan spille det samme.

Sonos Wireless Dock

Seneste skud på stammen er Sonos Wireless Dock. Det er som navnet siger, en trådløs iPhone-dock, som man kan koble til sit eksisterende Sonos-system. I bedste Sonos-stil foregår det nemt og smertefrit. At docken er trådløs betyder selvfølgelig, at du kan have den stående der hvor du sidder og hører musik, og ikke nødvendigvis der hvor musikanlægget står. Dette kunne man i princippet også klare med en helt almindelig traditionel iPhone-dock via et kabel, hvor den derved ville fungere som en hvilket som helst anden Audio-in-kilde. Den nye dock har dog visse fordele i forhold til dette.

For det første er den trådløs, så man kan stille den hvor man vil, uden at skulle tænke på kabler. Derudover begynder musikken automatisk at spille, når man sætter en iPhone i docken. Docken fungerer glimrende, probldemet er bare, at jeg ikke rigtigt kan se nogen egentlig anvendelsesmulighed for den i et trådløst system. De fleste folk med et Sonos-setup, har i forvejen alt deres musik indekseret i Sonos, og kan derfor allerede afspille den i alle rum, og bruge iPhonen som fjernbetjening. I det setup, har man absolut intet at bruge docken til, da man jo lige så godt kan afspille musikken på den normale måde og ikke via streaming fra iPhonen. Så behøver iPhonen heller ikke stå i docken hele tiden, og samtidig kan man bruge den som controller. Det kan man ikke, hvis iPhonen står i docken. Desuden kan man heller ikke tilføje musikken på iPhonen til Sonos musikkø. Bruger du Sonos' dock bliver hele køsystemet altså sat ud af drift, og efter som det er en af fordelene ved Sonos, så virker det en smule underligt.

Anvendelsesmuligheder

Der hvor Sones Wireless Dock er anvendelig er, hvis man ikke har (al) sin musik indekseret på en server, men udelukkende bruger traditionelle kilder som CD, pladespiller etc. Her kan iPhonen være bindeleddet til ens digitale musikbibliotek. En anden mulig anvendelse er hvis man vil afspille besøgendes musik. Det er bare i med iPhonen, og så er man klar. Om det er noget der sker så tit, at man vil købe Sonos' dock eller om man bare vil nøjes med at bruge en traditionel kablet løsning, må være op til den enkelte.

Ikke en finger at sætte på noget - men har man brug for den?

Jeg har nu haft den til anmeldelse i nogle måneder og selvom jeg ikke rigtigt kan sætte en finger på noget (bortset fra problemet med køsystemet), må jeg bare erkende, at jeg personligt ikke har brug for produktet. I mit setup, er det overflødigt, men omvendt er der ingen tvivl om, at hvis man har brug for at kunne afspille musik fra iPhonen i et Sonos setup, så er Sonos' egen dock, det klart bedste valg. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Om man skal købe Sonos Wireless Dock, står og falder med om man har brug for en iPhone-dock til sit Sonos System, så enkelt kan det siges.

Sonos Wireless dock koster 899 kr og kan købes hos HiFi Klubben, som venligst har udlånt en dock til mig, så jeg kunne skrive denne anmeldelse.

Hvad vi godt kan lide: Nem opsætning; sædvanlig Sonos' kvalitet; prisen

Hvad vi ikke kan lide: Manglende mulighed for at tilføje musik til Sonos' køsystem; man kan ikke bruge iPhonen som controller, når den sidder i docken

- Trådløs docking-station til Apple iPod/iPhone
- Understøttede iPods: iPhone/iPod touch, Classic (80/120/160GB), Nano (3G eller nyere)
- Indbygget ladefunktion (1A)
- Tilslutninger: DC-in (strømforsyning medfølger)
- Mål: 9,7 x 8,2 x 2,8 cm (BxHxD)
- Vægt: 160 gram (ekskl. strømforsyning)
Farve: Hvid

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.