Blufinity fra Otone er en BlueTooth-højttaler i det vigtige prisleje omkring en femhundredekrone. Jeg har set den til 599 kr hos danske forhandlere.

Design og funktioner

Blufinity har en noget utraditionel form. Den er hverken firkantet eller rund, men minder om to cylindre der er smeltet sammen, så de fra oven danner et slags ottetal. Den ene cylinder, der hvor selve højttalerenheder sidder, er lidt større end den anden. Vi taler ikke superdesign, men den skiller sig i hvert fald ud fra mængden af kedelige kasser. Det runde design sikrer nok også en bedre beskyttelse mod tab og stød end en kasse med skarpe hjørner.

Enheden kan både ligge ned eller stå op. Jeg foretrække den liggende placering, da den er mere stabil, og man kommer heller ikke til at vælte den, da den jo allerede er "væltet".

Den måler 16,8 x 9,2 x 5,5 cm og er dermed på nogenlunde samme størrelse om en flaske sodavand. Altså nemt at have med i tasken. Vægten er omkring 350 gram. Der medfølger en neoprentaske og en karabinhage, så man kan hænge den på tasken etc. I det hele taget er det en højttaler designet til at blive taget med.

Blufiniti kan fås i sels forskellige farver: Rød, grøn, blå, gul, hvid og sort. Det er dog kun enderne (ottetallet) der er farvet. Resten af enheden, og det man ser, er lidt kedelig grå.

I det eksemplar jeg har fået, er jeg ikke imponeret over samlekvaliteten. Den hårde plast er virkelig solid, men et par af samlingerne gaber en brøkdel af en mm og en stoflabel sidder helt skævt i klemme. Ikke noget der i praktisk betyder noget, men det efterlader et lidt sjusket indtryk.

På toppen er der en række knapper. En til at tænde og slukke enheden med. En til aktivering af BlueTooth og to volumen-knapper. På bagsiden er der en microUSB-port til opladning og en 3,5 mm jack-lydindgang, hvis ikke man vil benytte BlueTooth. Der er vist også en indbygget mikrofon, så man kan bruge den til opkald, hvis man vil. Det har jeg dog ikke testet (eller tjekket).

Batteriet holder til 8-10 timers afspilning hvilket i praksis er rigeligt til en hel dag ved stranden eller i skaterparken. Skal du have den med i flere dage, skal du dog regne med at den kræver en opladning undervejs. Opladningen tager omkring to timer.

Lydkvaliteteten er god til prisen

Blufiniti leverer en ganske god lyd til prisen. Den hverken kan eller skal sammenlignes med stationært lydudstyr i hjemmet. Det er en transportabel enhed, og det er det den er bedømt på.

Det er altid en udfordring af skabe god lyd i en lille og let enhed. God lyd kræver størrelse og tyngde. Her er Blufinity udfrodret af de samme ting som alle andre små transportable højttalere.

Blufiniti har kun to små indbyggede 1,5 tommers højttalerenheder, hvilket gør bassen stort set helt fraværende. Til gengæld er der helt styr på mellemtone og diskant, der selv ved høje lydsstyrker er tålelig at høre på.

Størrelses taget i betragtning spiller Blufiniti rigtig godt, og den har et ganske fornuftigt kompromis mellem lydkvalitet, størrelse og pris.

Til prisen på omkring 600 kroner er Blufinity de fleste konkurrenter overlegen. Der er ingen tvivl om, at der findes bedre lyd på markedet, men ikke til den pris.