Da iPhonens batteri ikke kan udskiftes, er der kun en måde at få strøm på hvis iPhone er løbet tør for strøm, og det er via dock-connectoren. Fair nok, det er ikke det helt store problem, hvis man sørger for at lade sin iPhone op når ikke man bruger den; det kan for eksempel være om natten, i frokostpausen etc. Problemet opstår hvis man er et sted, hvor der ikke er et strømstik eller hvis man bare ikke kan vente på, at iPhonen lader op.

Her er løsningen et eksternt batteri. Jeg har testet et, der hedder "Mobile Power Station". Der findes et hav af forskellige slags, men de virker stort set alle på same måde: De har et stik i den ene ende, så man kan lade dem op med iPhones strømforsyning, og et andet stik i den anden ende, så man kan sætte dem op i iPhonen, hvor de kan afgive deres strøm igen. Det batteri jeg har testet har også en lysdiodeindikator, der ved tryk på en knap viser, hvor meget strøm der er på batteriet.

Når man tilslutter batteriet til iPhonen, opfatter iPhonen det som om, der er tilsluttet en strømforsyning og begynder at lade op. Det betyder også, at så snart iPhonens eget batteri er opladt, kan man tage det eksterne batteri af igen. Dette er ret praktisk, netop fordi det eksterne batteri ikke er ret praktisk.

Det batteri jeg har testet virker med alle udgaver af iPhonen og de iPods jeg har testet det med, men virker ikke med iPaden. Det kan indeholde 1900 mAh, hvilket sikkert ikke sige de fleste ret meget. Til sammenligning indeholder iPhone 4's batteri 1420 mAh og iPhone 3GS 1300 mAh. Det betyder med andre ord, at Mobile Power Station kan oplade en tom iPhone en hel gang samt yderligere en trediedel. Hvis man samtidig har sørget for, at iPhone var helt opladt fra starten, så burde man kunne klare sig gennem dagen. Man har i hvert fald fået mere end fordoblet iPhonens batteritid.

Jeg skrev før, at batteriet ikke var særlig praktisk. Det er også rigtigt, men det er dog omvendt heller ikke større eller tungere (65 g), at man godt kan bruge telefonen, mens batteriet sidder i.

Har man bare én gang oplevet at løbe tør for batteri eller at skulle indskrænke sin brug af iPhonen, for at spare på strømmen, ved man hvor irriterende det er. Jeg har derfor selv gjort det til en vane, altid at have et fuldt opladt eksternt batteri med i tasken, når jeg skal væk i længere tid. Det betyder, at jeg nu rent faktisk kan bruge iPhone i for eksempel toget både ud og hjem, uden at skulle bekymre mig om at løbe tør. En anden ting er, når jeg er med familien på geocaching. Det er noget af en batteridræber og her har det eksterne batteri et par gange været redningsmanden. Det er ikke fedt at stå midt i en skov og se procentindikatoren på iPhonen tikke mod nul i et fint tempo, når man stadig ikke er fundet "skatten". I den henseende er de 149 kr batteriet koster småpenge, for den øgede funktionalitet det giver.

En tredie ting, jeg kunne forestille mig, batteriet ville kunne bruges til, var at give en gammel iPhone 2G lidt ekstra liv. Hvis batteriet er ved at være lidt slidt, kan man med et eksternt batteri få adskillige timers brug forærende.

Jeg har været glad for batteriet i den tid jeg har brugt det, og glemmer jeg det (hvilket af og til sker), ærgrer jeg mig altid over, at jeg sidt på dagen kunne have haft en funktionsdygtig iPhone, hvis bare jeg havde husket batteriet.

Hvad vi kan lide: Lille, let og kompakt men stadig mere en en fordobling af iPhones batteritid.

Hvad vi ikke kan lide: Designet halter må ske en smule i forhold til iPhone 4. Det passer bedre i stilen til iPhone 3G(S).

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.