I efteråret 2012 skrev vi om en genial ide: En lyspære med indbygget Wi-Fi, som kan styres via en iPhone. Projektet fik enorm succes på Kickstarter, men blev siden overhalet inden om af giganten Philips, der lancerede en tilsvarende pære, Philips Hue.

LifX, som Kickstarterproktet hed, levede dog vider i bedste velgående, og nu er der endeligt kommet et produkt på gaden. Heldigvis adskiller den sig fra Philips hue på et par områder, hvorfor den bestemt har sin berettigelse.

Design og opsætning

Det første som man lægger mærke til er at pæren er ret stor i forhold til en helt alm. pære (135mm høj og 65mm bred). Pæren fås i Pearl White, eller Gunmetal Grey og er ganske elegant designet. På siden af pærenfindes der en lille “Reset” switch som kan bruges hvis man vil fabriksnulstille pæren helt.

Når man vil skifte husets belytning ud med LifX stilles der ikke de store krav. Med i hver æske får man en pære, og en lille vejledning. Alt man skal gøre er blot at skrue den gamle pære ud af lampen, og skrue en LifX pære i. Herefter virker pæren som en almindelig pære via kontakten som man normalt bruger.

Måden man sætter pæren op på er virkelig gjort i bedste Apple-stil. LifX app’en guider dig igennem tilslutningen fra start til slut og tager kun 1 minut i alt (uanset antal pærer). Man forbinder direkte til pæren som laver et trådløst hotspot. Herefter lader man LifX appen klare resten.

Pæren der forbindes til først bliver en såkaldt “Master pære” og skaber herefter forbindelse til dit trådløse wifi i huset. Når den første pære er sat op finder yderligere pærer man eventuelt måtte installere selv ud af at snakke med master pæren, og “kopierer” derefter opsætningen til sig selv.

Er man flere i huset som gerne vil styre lyset skal man nu blot hente appen hvorefter pæren registreres automatisk da den er på ens wifi.

Styring af lyset

I øjeblikket er det kun få funktioner i systemet.

Man kan slukke og tænde lys enkeltvis, eller slukke/tænde for grupper som man selv kan definere. (for eksempel Alle, Stuen, Soveværelset etc.)

Farver: Man kan vælge blandt “Whites”. Hvilket egentlig blot betyder forskellige former for hvidt lys, bare i forskellige farve temperaturer fra 2700 – 8000 Kelvin. Derudover, findes der “Colors” som er alle andre farver man kunne ønske sig.

Man kan dæmpe lyset fra 1% lysstyrke til 100% i kombination med farverne.

Scenes: Som giver muligheden for at gemme favoritindstillinger til senere brug. For eksempel kan man sætte lysstyrken til 10% og en rød farve, og kalde det for “Romantisk lys”, samt vælge hvilke pærer dette skal gemmes for. Når en scene vælges, skifter alle pærer straks til den skabelon man gemte.

Effects: Indholder i øjeblikket kun en såkaldt “Music Visualizer”, som kan lave et mindre diskotek ud af ens stue hvis man vil. Funktionen lytter til det musik som afspilles fra ens iPhone, og skifter farve samt styrke i takt til musikkens rytme. Hver pære har sin egen farve og styrke, og således er der ikke 2 pærer som følger hinanden. Det virker endda selv om man streamer musik via airplay fra spotify osv.

De indstillinger som laves, bliver automatisk synkroniseret til ens andre enheder. Det betyder, at man kun behøver at gemme opsætningen én gang for alle.

Næste opdatering af appen

Ifølge LifX.co kommer der mulighed for at kunne gøre en masse spændende ting som også blev nævnt i Kickstarter projektet. Blandt andet:
- “Leave home” funktion (som slukker alt lys når man forlader huset)
- “Comming home” lys (som tænder lyset når man kommer hjem)
- Integration med andre app’s (kan f.eks være en pære som blinker grønt 2 gange, når du modtager en facebook notifikation )
- IFTTT (IF This Then That) Som i oversat betyning giver mulighed for selv at lave en opsætning af din pære, til at udføre en handling baseret på en bestemt situation.
- LifX Cloud Som giver muligheden for at fjernstyre alle pærer i huset når du ikke er på Wifi.
- Frigivelse af SDK, således at andre kan integrere med deres egne apps eller andet udstyr.

Fordele

- LifX pæren kræver ikke en speciel boks for at kunne fungere på dit Wifi.
- Pæren kan lyse med op til 1000 Lumens.
- Farverne er mere “ægte” sammenlignet med hue. (blå, grøn og rød er mere tydelige)
- Den bruger max 17 Watt ved fuld styrke og kan holde i cirka 27år (ved 4 timers daglig brug)

Ulemper

- LifX App’en er meget skrabet endnu.
- Størrelsen på pæren. (Der kan være lamper, hvori pæren ikke kan være pga. f.eks en lampeskærm)
- Kun 3 typer fatninger understøttes pt. (E27, GU10 og en Bayonet)
- Pæren kan kun bruges til indendørs brug.
- Man kan i øjeblikket ikke styre lyset uden for Wifi rækkevidden.

LifX kan blandt andet købes på ledpaerer.dk (link).

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.