iPadBuddy er en danskdesignet stander eller holder til iPaden. Den er lavet af en enkelt gennemsigtigt plexiglasplade med tre buk, så den får fire flader; en vandret fod, et lodret stykke bagtil med et buk nedad så selve fladen, der holder iPaden, får en hældning på omkring 45 grader, samt en lille vinkel til sidst, hvor bunden af iPaden sidder. På holderen er der placeret fire silikonedutter; to af dem under foden sikrer sat holderen ikke skrider og to der sikrer at iPaden ikke falder ud.

Formgivningen virker meget gennemtænkt og ved min bord- og stolhøjde, er vinklen på holderen perfekt i forhold min synsvinkel. Materialerne er også et fornuftigt valg. Det gennemsigtige plexiglas sikrer, at holderen er tilpas diskret, men stadig tung nok til at det virker solidt. Det var faktisk min første tanke da jeg hørte om produktet; var den solid nok til, at jeg turde stille min iPad i den? Jeg har før set holdere, hvor det ikke var tilfældet. Med iPadBuddy er der dog intet at bekymre sig om. iPaden står solidt i holderen, i hvert fald så længe iPaden er placeret i vandret position, hvilken min er i 95% af tiden. I lodret position er den lidt ustabil, hvis man trykker for hårdt i toppen af skærmen, men ikke noget, der er bekymrende.

Forøget anvendelsesområde

iPadBuddy er blevet den faste placering for min iPad og har faktisk givet iPaden et forøget anvendelsesområde. Tidligere brugte jeg den stort set kun håndholdt, enten i sofaen eller en stol. Nu står den i holderen på mit arbejdsbord i en perfekt betragtningsvinkel og jeg bruger den nærmest som en ekstra skærm i mit arbejde. Mens jeg sidder og skriver på computeren, kan jeg nu følge med i andre ting på iPaden. Det kunne være nogle hjemmesider, man følger lidt med i med et halvt øje, eller hvis man har nogle referencer åbne. På den måde, er hele computerskærmen fri til det egentlig skrivearbejde, mens den tekst der skal læses og bearbejdes er på iPaden. Det er genialt og noget jeg slet ikke havde overvejet. Mine forventinger var at holderen mest skulle bruges, når jeg selv eller ungerne skulle se film, hvilket trods alt ikke er hovedformålet med min iPad. I stedet har iPadBuddy betydet, at min iPad er blevet et bedre integreret arbejdsredskab i min hverdag. Årsagen er den gode betragtningsvinkel, der gør at jeg ikke skal holde den i hånden eller flytte mig, for at benytte den.

Perfekt eller næsten perfekt?

Skal jeg endelig finde en finger at sætte et sted, er det selve det håndværksmæssige. Bukningerne er en lille smule skæve og med enkelte misfarvninger i glasset. Jeg er ikke ekspert i den slags, så jeg ved ikke, om man overhovedet kan undgå den slags - og for mig er det fuldstændigt ubetydeligt. Det er mere en akademisk diskussion om hvorvidt produktet er perfekt eller bare næsten perfekt, men ret skal trods alt være ret, og derfor nævner jeg det også.

Det ændrer dog ikke på, at iPadBuddy er et fremragende produkt, som jeg kun kan anbefale på det kraftigste. Specielt når prisen er så lav som 175 kr. Der er absolut intet at betænke sig på til den pris. Min iPad har fået et nyt hjem. iPadBuddy er den bedste iPad-holder jeg har prøvet og får 4 ud af 5 stjerner.

Opdatering: iPadBuddy kan ikke længere fås.

Scroll ned for at se kommentarer