Fostek AR4-i er et audio-interface til iPhone 4 med tilhørende mikrofoner, så man kan lave stereooptagelser og regulere lydniveauet på sine optagelser.

Solid udførelse med masser at tilslutningsmuligheder

Fostek AR4-i består af tre dele. For det første "kassen" som iPhonen placeres i. Den er lavet i sort plastik men virker solid nok. Formen minder mest af alt om et spejlreflekskamera, men selvfølgelig uden linsen. Denne kasse, hvor i iPhonen altså indskydes, har forskellige stik, så man kan tilslutte mikrofoner, hovedtelefoner, strømforsyning, blitz med mere. Man kan regulere niveauet for både hovedtelefonerne og mikrofonerne. Det sidste gengives med lysdioder, så man nemt kan se, om der ker overstyring.

Der er også standardfittings, så man kan montere den på et stativ, eller det tilhørende bærehåndtag. Kassen er så smart, at man kan vede den både vandret og lodret. stik til mikrofoner og fittings til stativ, er nemlig til stede på begge sider.

Ud over selve kassen og et bærehåndtag medfølger der to små mikrofoner. De er vinklede i forhold til stikket, hvilket betyder, at man ved at dreje dem, kan vinkle dem, som man vil. Man kan eksempelvis vinkle dem mod hinanden for at gøre lydbilledet mindre (det omvendte kan også lade sig gøre) eller man kan pege den ene frem og den anden tilbage, hvilket er smart i interviewsituationer.

Ligger godt i hånden

Da formen som sagt minder om et rigtigt kamera, ligger AR4-i også godt i hånden, omend det selvfølgelig er noget tungere end bare at gå med iPhonen. Netop den lidt akavede håndtering af iPhonen er normalt en af ulemperne ved videooptagelse i længere tid ad gangen, eller i situationer, hvor man risikerer at miste grebet. Det sker ikke med AR4-i, hvor man får solidt greb - også med kun en hånd. Specielt hvis man skruer der medfølgende håndtag på. Det giver også lidt øget rækkevidde. Man kan nå omkring 20 sm længere op, ved at bruge håndtaget, frem for at stå med iPhonen i hånden.

Den eneste anke jeg har på selve formfaktoren er, at jeg ikke har følelsen af, at iPhonen sidder super godt fast. Bevares, den falder ikke ud, men dockconnectoren, er faktisk det eneste, der holder den fysisk fast til kassen. Der er godt nok nogle "skinner" i siden, som den glider ind i, men de er så løse, at de ikke selv holder fast på iPhonen. Netop fordi jeg ville bruge AR4-i i situationer, hvor der måske var lidt skubben eller højt over hovedet, ville en form for lukkeanordning i enden være en god ting, så man var helt sikker på, at iPhonen blev i kassen.

Giver bedere lyd

Nu er AR4-i selvfølgelig et lydinterface, der skal bruges til at sikre bedre lyd på ens optagelser, og den opgave klares der også som forventet. Om lydniveauet bliver hævet en eller flere klasser er lidt svært at vurdere - og heller ikke så vigtigt for mig, så dårligt er iPhonens indbyggede mikrofon trods alt heller ikke. Har man brug for super stereolyd, har man sikkert også brug for et bedre billede, og så anskaffer man et rigtigt videokamera, nu man er i gang.

Det gør dog langt fra AR4-i ubrugelig. Optager man bare lidt video i ny og næ er AR4-i nok overkill, men hører man til dem, der er gået skridtet videre og bruger video mere seriøst, for eksempel til videopodcast eller små dokumentarfilm vil man opdage at AR4-i er meget anvendelig. Specielt at man får et solidt greb i iPhonen og mulighed for at optage lyd forholdsvist retningsbestemt er produktets virkelige force. Det er i marken, til de lidt specielle situationer, hvor ens udstyr ikke må/kan/skal fylde ret meget, at man hiver AR4-i frem.

Passer det til iPhone 5?

Det eneste man skal være opmærksom på er, at produktet jo er lavet så det passer til iPhone 4. Kommer der en ny iPhone 5 med anden formfaktor, så har man ikke meget at bruge AR4-i til. Timingen virker derfor en smule forkert.

Derfor er jeg i den lidt underlige situation, at selvom jeg gerne vil anbefale produktet, så bliver jeg alligevel nødt til ikke at gøre det, da risikoen for at det allerede bliver forældet i næste uge, absolut er tilstede. Man skal i hvert fald lige afvente Apples præsentation af iPhone 5, før man tager en beslutning. Det ville være ærgeligt at stå med noget udstyr, der ikke fungerer med den nye iPhone. Med mindre man selvfølgelig ikke har planer om at bruge andet end sin iPhone 4 til formålet - så behøver man selvfølgelig ikke betænke sig.

AR4-i kan købes for 1.295 kroner hos vanlige musikforhandlere.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.