Jeg er kommet sovende til mit arbejde den sidste uges tid...sådan da. Og det skal forstås således, at jeg har brugt flere nætter på det seneste, på at afprøve opvågningsprogrammer på min iPhone. Jeg har dog ikke fundet et program endnu, der har passet til mig og mine rytmer.

Indtil videre har jeg gjort brug af Apple eget program "Ur" til at vække mig om morgenen. Det har fungeret upåklageligt, som et almindeligt vækkeur. Nu har jeg så haft lyst til at prøve noget nyt. Jeg har prøvet mig frem med programmerne Sleep Cycle (se anmeldelse) og Wake-up (anmeldelse kommer snart), for at se om det kunne lade sig gøre, at blive vækket på en mere nænsom måde. Det ene program slår på, at kunne vække én i en let søvnfase, således at man ikke føler sig enormt træt og u-udhvilet, som når éns vækkeur ringer, når man er i en dyb søvnfase. Det andet program ønsker at trække én op af den dybe søvn ved hjælp at lys, således at man selv dukker op til overfladen i den lette søvn.

At ingen af programmerne har haft den store succes hos mig skyldes måske også at min søvn ofte bliver forstyrret af børn. Når man eksempelvis lige har lagt hovedet på puden igen klokken 5:30, efter af have hjulpet et tissetrængende barn på toilettet, så kan det godt være, at man ikke når at komme ind i en søvnrytme igen før at man vækkes klokken 6:45. Og så er der jo ikke noget opvågningsprogram, der kan hjælpe én.

Generelt set synes jeg, at sådanne programmer er en rigtig god idé. Det ville da også være fantastisk hvis de virkede i praksis. Tænk at kunne slippe for at blive revet ud af sin dybeste søvn, for kun at glæde sig til, at skulle i seng igen om aftenen. Sådan er der jo mange mennesker der har det. Så hårdt er jeg dog ikke ramt, men alligevel er det mest optimale da at vågne af sig selv. Det er dog de færreste mennesker der har denne luksus. Så kan man vride en bedre opvågning ud af sin iPhone, så er det da en stor hjælp.

Dog har jeg indtil videre ikke været så begejstret for at skulle have min iPhone med i seng. Det er et forstyrrende element, at have en iPhone liggende i sengen, eller at have den stående, så den selv med den mørkeste skærm lyser én i ansigtet. Det er ikke optimalt.

Af almindelige vækkeure findes der et utal i App Store, så der burde være noget for en hver smag. De forskellige alarm-lyde er også af stor betydning. Det er jo meget forskelligt hvilke lyde man bedst kan lide at vågne op til. Nogle er til clock radio, andre til klassisk musik eller ambient, andre igen er til fuglesang eller hanegal (ja, det er vel også en slags fuglesang). Forhåbentlig kan man finde "sin lyd" i et eller andet alarm-program på sin iPhone. Måske er du én af de heldige, der har fået et af opvågningsprogrammerne til at virke for dig. Jeg vil da meget gerne høre fra jer derude, hvis der er nogen, der har haft succes med et opvågningsprogram.

iPhonen kan ikke kun bruges til vækning, man kan også falde i søvn med det, læs mere her. red.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.