Youtube tilbyder nu brugerne mulighed for at slippe for reklamer og få adgang til unikt indhold via et abonnement, der koster $10 om måneden. Google kalder det YouTube Red, og i første omgang bliver det kun tilgængeligt for folk i USA.

Med YouTube Red får man en række muligheder, som almindelige brugere ikke gør. Udover at slippe for reklamer kan man gemme videoer offline, få adgang til Google Music og fra starten af 2016 også se unikt indhold produceret specielt til YouTube Red.

For de der ikke ønsker at betale, fortsætter YouTube som sædvanlig med reklamefinansieret adgang. YouTube Red er alene et ekstra tilbud.

Google bryder dermed med en årelang tradition for at alt indhold på YouTube er gratis. Netop dette bliver nok YouTube Reds største udfordring. Når man først en gang har vænnet folk til at noget er gratis (dvs. reklamefinansieret), er det meget svært at få dem til at betale senere. Tværtimod vil de have en tendens til ikke engang at ville se på de reklamer, der holder tjenesten kørende, men bruge alle tænkelige knep fra posen for at få gratis adgang,

I første omgang udrulles YouTube Red som sagt i USA, men planerne er at det skal ud i flere lande i løbet af det næste års tid.