Et af de områder hvor Apples Mac mini er populær, er som server-løsning. Den er lille og kan stakkes efter behov. Apple sælger den da også i en udgave med serverversionen af OS X. Både herhjemme of i udlandet findes der firmaer med speciale i serverhosting af Mac mini.

Macminicolo.net er et af disse. De hoster over 1.000 Mac mini'er i deres datacenter, og ved derfor nok en del om disse herlige små maskiner. De har faktisk allerede fået fingre i en af de nye enheder, som de har kørt en hurtig benchmarktest på.

Ikke overraskende er den nye Mac mini hurtigere end de gamle enheder. Ydelsen er nu sammenlignelig med den sidste generation af Apples hundedyre "rigtige" server, Xserve, der blev taget ar markedet i januar 2011. De to produkter kan selvfølgelig slet ikke sammenlignes, men det er bemærkelsesværdigt at den rå ydelse i en Mac mini nu kan sammenliges med, hvad man fik for 25.000-30.00 kr for et par år siden.

Benchmarktesten er foretaget på de tre mini'er i standardkonfiguration. Hvis man opgraderer til 16GB RAM og SSD vil de uden tvivl have mere at byde på.

Her er et par af Macminicolo's andre bemærkningen til den nye Mac mini:

- Kan nu bestilles med 16GB, som betegnes som ret utroligt i så lille en maskine
- Fusionsdrevet vil uden tivl blive populært
- Ærgerligt at server-udgaven nu kommer med 5.400 RPM drev. Har man en meget aktiv databaseserver bør man overveje SDD-løsningen.
- USB 3 er meget ventet

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.