For nogle år siden, var der massive rygter om, at Apple arbejdede på en banebrydende teknologi, der kunne oplade enheder trådløst via radiobølger på flere meters afstand. Det skulle fungerer nogenlunde på samme måde som et Wi-Fi-setup. Man opsætter en enkelt oplader i den rum, hvor man vil kunne oplade trådløst. Denne oplader sender så retningsbestemt energi ud til enhederne i rummet via mikroantenner. I modtagerenhederne, eksempelvis en iPhone, sidder der nogle tilsvarende mikroantenner, der opfanger radiobølgerne og omdanner energi til elektrisk energi, der fyldes på enhedens batteri.

Xiaomi nu klar med fungerende enhed

Rygterne omkring Apples interesse for denne type oplader er forlængst døet ud igen, men til gengæld er Xiaomi nu klar med en mere eller mindre færdig udgave kaldet Mi Air Charge.

Med Mi Air Charge kan man oplade enheder i samme rum som opladeren med op til 5W. Den nøjagtige effekt afhænger af, hvor tæt man er på opladeren. Den relativt store opladerenhed har indbygget 144 antenner, der kan retningsbestemme radiobølgerne så de kun rammer de enheder, der skal lades op. I smartphonen, der skal oplades, sidder der så en antenne, der kan opfange radiobølgerne og konverterr dem til energi. Fuldstændig som den løsning, der var rygtedes til Apples produkter.

Skal udbredes til andre enheder

Xiaomi oplyser, at de vil udbrede teknologien til andre enheder som wearables, højttalere, lamper etc. i fremtiden, uden dog at komme nærere ind på tidshorisonten. Video øverst viser dog, at teknologien er langt fremme, så vi måske kan forvente den inden alt for længe.

Man skal huske på, at bare fordi der har været stille omkring Apples interesse for teknologien i et par år, er det ikke ensbetydende med, at Apple har droppet den helt. Måske mangler der bare lige de sidste ting, før det virker optimalt. Xiaomi viser i hvertfald, er det er tættere på at blive til virkelighed, end man skulle have troet, g at alt nyt ikke nødvendigvis behøver komme fra Apple.

Video