Apple har smidt en regulær bombe, der for en stor dels vedkommende er gået ubemærket hen. Det er ganske enkelt blevet muligt for at udviklere at teste deres kode på iPhonen uden at skulle deltage i Apples udviklerprogram, der ellers koster $99 om året.

"Og hvad kommer det mig ved, jeg er ikke udvikler", tænker du måske? Det er her bomben kommer. Da enhver nu uden at skulle betale, kan registere sig som udvikler, installere udviklerværktøjet Xcode og dernæst lægge kode over på iPhonen, betyder det at man nu i praksis kan distribuere iOS-apps uden om App Store.

Processen er selvfølgelig lidt omstændig, men i praksis kan enhver (med en Mac, som Xcode kræver) nu installere apps på sin egen iPhonen uden om App Store. Det eneste man skal have adgang til er kildekoden. De fleste udviklere vil nok ikke bryde sig om at dele deres kildekode, men for eksempelvis open source-projekter er den jo per definition allerede delt. Det betyder også, at open source-projekter der ellers ike ville kunne få deres app i App Store, nu vil kunne distribuere den direkte til folk via Xcode.

Bare for at tage den i opløbet, så kan dette ikke bruges til at piratkopiere spil og andre apps med. Som sagt skal selve kildekoden være tilgængelig, før det virker. Kildekoden er ikke tilgængelig bare fordi man har en given app, da koden her er kompileret.

Apples pointe med at gøre det gratis at kunne installere egen kode på sin iPhone, er ikke at lave en ny distributionskanal, men at gøre det mere attraktivt for folk at komme i gang med at udvikle til iOS. Vil man have sine apps i App Store, koster det stadig de $99 om året.

For at komme igang skal du tilmelde dig Apples udviklerprogram og hente Xcode 7.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.