Rygterne om at Apple vil åbne Apple TV for tredjeparts apps blive flere og flere. Og man forstår bestemt godt hvorfor. Hvis Apple åbner Apple TV for apps, vil økonomien i hele projektet eksplodere med retning mod skyerne. Kobler man Apple TV med en spilcontroller, så har Apple en potentiel konsol-killer. Apple vil ganske enkelt kunne overtage hele markedet for spil i folks stuer.

Nat Brown, der var med til at udvikle Xboxen mener at Apple TV fuldstændigt kan destruere konsolmarkedet. Guldet ligger i de uafhængige udviklere. På Xbox er det stort set umuligt at komme til at udvikle og sælge spil. Det er for dyrt og besværligt. Kun de få udvalgte er inde i varmen. På iOS er det lige omvendt. For sølle $100 og en Mac, kan alle udvikle spil og apps og sætte dem til salg i App Store. Det er der rigtigt mange uafhængige udviklere, der er blevet rige på, og det gør App Store interessant. Åbner Apple for Apple TV vil udviklerne ganske naturligt også søge derhen. Der er ganske enkelt et uopdyrket marked, da udviklere i dag ikke kan sælge spil til hverken Xbox eller Playstation. Brown fremhæver også at Xbox-platformen er altfor kompliceret sammenlignet med Apples enkelthed. Det giver brugerne en fordel på Apples platform.

Brown mener faktisk, at hvis Apple åbner for apps til Apple TV efter samme model som til iOS, vil det slå Xbox, Playstation og Wii ihjel.

Browns argumentation er selvfølgelig en smule mere nuanceret, og alle detaljerne kan læses på hans blog.

Scroll ned for at se kommentarer