I dag starter udviklerkonferencen WWDC, og det betyder nye udgaver af iOS, macOS, tvOS og watchOS. De bliver præsenteret og de første betaudgaver frigives. De endelige frigivelser sker til efteråret i forbindelse med lanceringen af årets nye iPhones. Sådan plejer det at være, og sådan bliver det også i år.

WWDC er typisk en software-fokuseret konference, men ofte har Apple derudover også ny hardware med til WWDC, sidste år eksempelvis Mac Pro. Sådan bliver det ikke i år. Det mener et flere af dem, der plejer at lække ny Apple-information på nettet. De siger samstemmende, at der ikke er planlagt præsentation af ny hardware i dag. Med det lille twist, at flere mener, at Apple muligvis vil fortælle at Mac-platformen skifter til ARM-processorer, men altså uden at præsentere hardwaren.

En kinesisk lækker, L0vetodream, har desuden en smule nyt om de kommende styresystemer i en hel række af tweets:

  • Den nye udgave af macOS kommer til at hedde macOS 10.16 Big Sur. Den vil få redesigner brugergrænseflade og en kæmpe opdatering af Safari.
  • tvOS bliver en regulær opdatering, hvor man vil kunne bruge Apple TV til at monitorere HomeKit.
  • watchOS får nye funktioner til søvnmonitorering og monitorering af håndvask
  • iPadOS får redesignet SideCar (det vil sige den funktion, der gør af iPaden kan bruges som ekstra skærm til en Mac) og forbedret funktionalitet til håndskriftsgenkendelse.
  • iOS får redesignet hjemmeskærm med widgets og en anden måde at organisere apps på. Indkomne telefonopkald bliver ikke længere tvunget i fuldskærm.

WWDC 2020 starter i aften klokken 19 danske tid med Apples keynote, der kan følges direkte hjemme fra stuen.