I aften klokken 19 dansk tid skyder Apple gang i årets udviklerkonference, WWDC 18. Det sker, som traditionen foreskriver det, med en keynote hvor Apple vil præsentere nye ting.

Apple plejer at fremvise nye udgaver af deres styresystemer og af og til har de også ny hardware med. Jeg har lavet en opsummering af, hvad vi kan forvente os i år.

iOS 12

Hovedrygtet er at Apple vil fokusere på at forbedre de ting vi allerede har fremfor at lancere radikalt nye ting. Dette bliver i stedet gemt til næste år.

Det betyder dog ikke at årets udgave bliver helt fri for nyheder. En af de ting der går rygter om er en række nye sundhedsværktøjer der relaterer sig til folk der synes de bruger deres mobiltelefon for meget. Her vil man kunne se hvor meget man bruger ens enheder og hvilke apps det drejer sig om. Dette kan blandt bruges af forældre der vil have lidt mere styr på ungernes digitale forbrug. Funktionerne lækker sig om at en udvidelse af Forstyr ikke-funktionen, der skal gøre det nemme at undgå opkald og notifikationer i tide og især utide.

Der er også rygter om flere Animojis, de animerede emojis til iPhone X, og at de vi kunne bruges til FaceTime. Face ID vil også bliver udvidet så det kan bruges i horisontal tilstand.

ARKit 2 er også i støbeskeen og skulle byde på flere funktioner relateret til multiplay-spil. Det vil sige at flere personer kan se det samme ene virtuelle objekt på hver deres iPhone.

En interessant ting er at Apple forventes at åbne op for NFC-funktionaliteten for tredjepart. I første omgang til oplåsning af døre.

Derudover er der en række mindre nye tiltag relateret til Siri, iBooks med mere.

macOS 10.14

macOS 10.14 kommer formodentligt til at hedde Mojave. Det har været sparsomt med rygter, men Apple har selv lækket information om dark mode.

Det mest interessante rygte går på at macOS vil understøtte cross-platform-apps. Det vil sige apps der kan afvikles på både iOS og macOS. Om det allerede sker i år er dog ret tvivlsomt. Jeg tror det ikke. I stedet sker der snarere det at Apple starter med at udgive flere iOS-apps til Mac såsom Hjem og Sundhedsappen.

Som sagt er det yderst sparsomt med rygter, så fokus vil sikkert - ligesom med iOS - være på forbedringer af de eksisterende ting.

watchOS, tvOS og HomePod

Apples tre styresystemer til de perifære enheder levet et mere stille liv. Der kommer uden tvivl nye udgaver, men jeg har ikke hørt noget om, hvad de har at byde på.

Tjenester

Af Apples regnskabsfremlæggelser fornemmer man, at området "services" eller "tjenester" på dansk får større og større vigtighed. Tjenester omfatter eksempelvis Apple Music, Apple Pay og iCloud.

Der vil sandsynligvis komme solide opdateringer til alle de tre nævnte. Specielt virker det til at Apple fokuserer meget på produktion af eget TV-indhold og en regulær TV-tjeneste kunne godt været på vej.

Hardware

Hvor meget jeg end håber på det, peger alle rygter i retning af, at der ikke bliver præsenteret ny hardware på keynoten. Logisk nok, da WWDC er en udviklerkonference.

Eneste undtagelse kunne være nyt om AirPower. AirPower er Apples trådløse iPhone-oplader, som blev præsenteret sammen med iPhone X i efteråret, men som vi indtil videre har måttet kigge langt efter.

Mere

Helt generelt plejer Apple at frigive betaudgaver af de nye styresystemer allerede samme aften som keynoten. Mens den officielle frigivelse sker til efteråret.

Jeg er ikke selv tilstede på WWDC, men jeg følger selvfølgelige eventet tæt alligevel, så følg med i aften på onx.dk.

Scroll ned for at se kommentarer

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.