Apple har annonceret at årets Worldwide Developers Conference (WWDC) afholdes fra mandag den 5. juni til fredag den 9. juni. Som noget "nyt" afholdes konferencen ikke i San Francisco men i San Jose i McEnery Convention Center.

Det er dog ikke helt nyt med San Jose, da det var her WWDC oprindeligt blev afholdt fra starten i 1988 og indtil 2002. Året efter flyttede den til San Francisco, hvor den har været holdt lige siden, indtil den nu altså flytter tilbage.

Årsagen til at WWDC flytter tilbage til San Jose er blandt andet at det ligger tættere på Apples hovedkvarter i Cupertino, hvilket gør det nemmere for Apples ansatte at komme til og fra konferencen.

Det er på WWDC at Apple plejer at løfte sløret for nye udgaver af iOS, macOS, tvOS og WatchOS, så selv for ikke-udviklere plejer det at være et af årets Apple-højdepunkter. Ud over ny software har Apple af og til også benyttet lejligheden til at lancere ny hardware på WWDC.

Sådan tilmelder du dig

Apple forventer at WWCC 2017 får nogenlunde samme omfang som sidste år hvor omkring 5.000 udviklere og 1.000 Apple-ingeniører deltog.

For at deltage skal du først og fremmest være registreret udvikler - og have været den inden annonceringen af tidspunktet. Det er altså for sent at registrere sig nu. Derudover skal du tilmelde dig Apples WWDC "Ticket lottery", da Apple fordeler billeterne efter lodtrækning fordi efterspørgslen plejer at overstige udbuddet. Tilmelding til lotteriet starter mandag den 27. marts klokken 10:00 lokal tid i Californien. Er du heldig at få en billet, koster det $1.599 at deltage.

Om San Jose

San Jose er en by med godt 1 million indbyggere beliggende 80 km sydøst for San Francisco. Byen er sammenvokset med flere andre byer i det kæmpemæssige sammenhængende byområde rundt om San Francisco-bugen kaldet Bay Area.

McEnery Convention Center ligger i centrum af San Jose med masser af hoteller og spisesteder i umiddelbar nærhed.

Du kan finde overnatningssteder i San Jose i perioden på booking.com.