Allerede for mere end et år siden droppede Apple deres planer om at lancere et fjernsyn. Det skriver Wall Street Journal. Ifølge avisen har Apple ellers brugt mere end et årti på at udforske mulighederne for at lancere et fjernsyn. Apple ville gerne producere et fjernsyn, men har ikke kunnet finde nogle funktioner, der kunne give et Apple-fjernsyn et forspring og noget kant i forhold til konkurrenterne. Apple har ikke bare ønsket et standardfjernsyn med et Apple-logo på. Det skulle have noget ekstra at byde på, ellers kunne det være lige meget.

Planerne var at det skulle være ultra HD og have indbyggede kameraer, så man eksempelvis kunne foretage videoopkald Det var sikkert meget fremtidsagtigt for 10 år siden, men idag har lederne af projektet altså ment, at det ikke var nok til at kunne gøre en forskel på det meget konkurrenceprægede TV-marked.

Rygterne om et Apple-fjernsyn har ellers cirkuleret i årevis, og fik ekstra kraft, da Steve Jobs i 2011 udtalte at han endelig havde knækket nøden - uden dog at præcisere det nærmere. Herefter var der nærmest daglige rygter i et år, men siden er de kølet gevaldigt ned. En enkelt analytiker, Gene Munster, har troligt hvert halve år rapporteret at Apple er lige på trapperne med et fjernsyn, mens de fleste andre ikke har kunnet se tegn på det.

Ifølge Wall Street Journal er projektet ikke officielt lukket, men folkene der arbejdede på fjernsynet er flyttet over på udviklingen af en ny Apple TV-boks, som også giver Apple visse udfordringer. Så selv om det altså nu tyder på, at der aldrig kommer et Apple-fjernsyn, skal man selvfølgelig aldrig sige aldrig. Wall Street Journal plejer dog at have kilderne i orden.

Foreløbig ser vi dog frem til næste måneds udviklerkonference, hvor Apple med stor sandsynlughed vil løfte sløret for næste generation af Apple TV.