Af Apples seneste kvartalsregnskab fremgår der meget interessant, at omkostningerne til forskning og udvikling er steget 36% sammenlignet med samme periode året før. Det skiver Financial Times. Apple brugte i seneste kvartal hvad der svarer til 9 milliarder kroner på forskning og udvikling. Sætter man tallet i forhold til Apples samlede salg svarer det til, at Apple brugte 4% på forskning og udvikling. Det er det højeste niveau siden 2006 - året før Apple lancerede iPhonen.

Detter et meget klart signal om, at der er noget meget stort på vej fra Apple. Det er ikke bare en ny iPhone eller opdateringer af andre eksisterende produkter, der er tale om, men noget der økonomisk kan sammenlignes med udviklingen af iPhonen i sin tid.

De fleste analytikere og faste Apple-følgere er enige om, at det må dreje sig om iWatch - eller hvad Apple nu vælger at kalde sit smartur. En enhed, der i følge rygterne er spækket med sensorer og ny smart teknologi - men som Apple har formået at holde helt skjult for offentligheden.

Apple selv løfter selvfølgelig heller ikke sløret for hvad der handler om, men topchef Tim Cook har flere gange udtalt at Apple er på vej med en helt ny produktkategori og at de arbejder "noget helt fantastisk". Eddy Cue, der er chef for Apples Internet Software and Services har ligeledes udtalt, at Apple i 2014 har de bedste produkter på samlebåndet i de 25 år han han været hos Apple.