Jeremy Allaire der er stifter af Brightcove, der leverer forskellige skybaserede services, har på allthingsd.com skrevet en meget lang og omfattende artikel om hans vision for et kommende Apple-fjernsyn. Han ved selvfølgelig ikke mere end alle os andre, men hans bud er alligevel interessant, ikke mindst fordi det er krydret med en masse billeder.

Det vil gå for vidt at nævne det hele her, så vi nøjes med hovedtrækkene.

Allaire forventer, at et fjernsyn fra Apple vil være defineret af tre nøglefunktioner. Den bedste måde at konsumere TV og online video på. Den ultimative spillekonsol. Den bedste måde at opleve apps på. Kodeordet her er apps. Med en enkelt slag kan Apple fra den ene dag til den anden, få samtlige iOS-apps overført til en TV-platform. Det vil slå fast, at iOS er standardplatformen for apps, uanset om man snakker telefoner, tablets eller TV.

Rent designmæssigt vil et fjernsyn lægge sig naturligt op ad Apples iMac og Thunderbolt Display med en glasfront og en aluminiumsbagside. Det vil komme i en størrelse på 46" til 60"

Den primære styring af fjernsynet vil formodentlig ske via folks iOS-enheder. Stemmestyring og kontrol via en dedikeret fjernbetjening bliver dog også mulig. Ideen er selvfølgelig at det hele skal smelte sammen til én platform. Det vil være et kæmpe salgsargument fra Apples side, hvis iPhone og iPad kan spille sammen med et TV.

Allaire forventer ikke bare et fjernsyn, men også et produkt han kalder "Apple TV Companion". Det er som den nuværende Apple TV en boks, man kan tilslutte ethvert TV, og som giver samme muligheder som det rigtige Apple-fjernsyn. Ideen er, at den skal være billig, så Apple hurtigt kan få en masse brugere over på platformen.

Som skrevet indledningsvis er artiklen en vision, og ikke et seriøst bud på at gætte hvad Apples planer er. Den skal altså ikke tages for mere end en enkelt mands ønskeliste med den vigtige pointe, at når man ønsker sig for meget, så bliver man nemt skuffet.