Visa meddeler, at de i midten april vil udrulle brugen af de såkaldte tokens i forbindelse med kreditkortbetalinger i Europa. Dette er en vigtig forudsætning for at Apple kan indføre Apple Pay i Europa. Apple Pay bygger nemlig på disse tokens, og den ekstra sikkerhed det giver.

Token-teknologien erstatter udveksling af kreditkortinformation med en serie tilfældigt dannede cifre - kaldet tokens - i forbindelse med en kreditkortbetaling i en trådløs betalingsterminal. Så i stedet for at sælger får ens kortnummer at vide, bliver disse tokens udvekslet og brugt til verificering af betalingen. Disse kan kun benyttes én gang, så selv hvis en hacker opsnapper dem, kan de ikke bruges til at lænse ens kreditkort.

"Vi tror på, at 2015 bliver året, hvor mobilbetalinger kommer ud til de europæiske forbrugere. Tokens er en af de vigtigste teknologier for at få udbredt digitale betalinger.", udtaler Sandra Alzetta fra Visa Europe.

Det forklarer så også, hvorfor Apple Pay ikke er kommet uden for USA. Apple har simpelthen ventet på at infrastrukturen kom på plads. USA er i øjeblikket det eneste land, hvor Apple Pay kan bruges. iOS 8.3 er forberedt for Apple Pay i Kina, mens der indtil videre ikke er oplysninger om, hvornår der sker noget i Europa. Men nu er teknologien altså snart på plads. Så er det op til Apple at trykke på knappen.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos fordi din iPhone går i stykker? Sørg for at tage backup nu! Onlime tilbyder ubegrænset backup af alle dine enheder i skyen.