Ifølge nye oplysninger er udviklingen af Apples bil mindst to år forud for tidsplanen og kommer på gaden allerede næste år. Det lyder næsten for godt til at være sandt - og er det formodentligt også. Oplysningerne stammer fra erhvervsmediet Economic Daily News fra Taiwan, der citerer unavngivne kilder fra lokale producenter af udstyr, der skal bruges i bilen.

Ifølge mediet er taiwanesiske producenter så småt ved at gøre klar til at skrue op for produktionen af komponenter til Apples bil. Produktionen vil starte i 2. kvartal næste år og bilen vil kunne købes fra 3. kvartal. Faktisk nævnes det specifikt, at bilen bliver lanceret i september 2021.

Kilderne nævner også, at Apple i hemmelighed har testet dusinvis af prototyper på vejen i Californien de sidste par år. Dette passer meget godt, men hvad vi ellers ved. Siden 2017 har Apple officielt haft tilladelse til at teste selvkørende biler på offentlig vej i Californien - og har benyttet sig af muligheden.

At Apple allerede nu skulle være så langt i udviklingen af en bil er noget overraskende. De fleste andre mener, at lanceringen snarere vil ske i perioden fra 2023 til 2025. Faktisk skrev jeg så sent som i sidste uge, at Apple nu var begyndt de indledende forhandlinger med underleverandører. Hvis dette er sandt, kommer bilen i hvert fald ikke allerede næste år. Måske har kilden fra Taiwan misforstået Apples planer. Bilproducenter annoncerer ofte nye modeller flere år i forvejen. Det er derfor meget muligt, at Apple vil annoncere en bil allerede i september næste år, men at der så går yderligere et par år før den kommer på gaden. Så er der også rigeligt tid tilsat tage imod reservationer.