I går skrev vi, at Apple vil åbne en fabrik til industriel safirglas-produktion i USA. Fabrikken skal køre med udsyr fra GT Advanced, som har specialiseret sig i udvikling af produktionsudstyr til safirglas.

Ovenfor er en video, der viser lidt om, hvordan produktionen foregår. I store træk krystalliserer man aluminiumoxide under høj temperatur og en masse temperaturcykler i løbet af 16-17 dage. Resultatet er en stor klump safir (også kaldet korund), som kan bearbejdes til for eksempel glas til mobiltelefoner. "Glas" er her blot en betegnelse for at materialet er gennemsigtigt - det har derudover intet med glas at gøre.

Som det nævnes i videoen er safirglas verdens næsthårdeste mineral kun overgået af diamant. Det er 2,5 gang hårdere end Cornings Gorilla Glass, der ellers regnes som det bedste på nuværende tidspunkt, og bruges i mange smartphones. Ulempen ved safirglas er at det er meget dyrere end Gorillaglas. I øjeblikket omkring 5 gange dyrere, hvilket også er forklaringen på, at det ikke bruges ret mange steder. Noget Apple altså vil lave om på.

I øjeblikket bruger Apple safirglas i iPhone 5s' hjem-knap samt til beskyttelse af iOS-kameraernes linser.

Scroll ned for at se kommentarer

I samarbejde med PriceRunner