Sidste efterår lancerede Apple de tre første Macs med Apples egenudviklede M1-processor, og fremlagde samtidig planerne for en overgangsperiode på et par år for resten af Mac-sortimentet. Mange venter nok særligt spændt på at det bliver iMac'ens tur. Ifølge rygterne sker det engang sidst på året.

Kan du ikke vente så længe, kan du gøre som gutten i videoen herunder. Han har bygget sin egen M1-baserede iMac. Sådan da. For det han har gjort er sådan set bare at tage indmaden fra en M1-baseret Mac mini og bygge den ind i en gammel iMac, hvor han har fjernet alt undtaget skærmpanelet. Som det kan ses fungerer det faktisk ret godt.

Dog med to væsentligt ulemper. For det første kan computeren ikke tændes uden at hive skærmpanelet ud, da mini'ens power-knap sidder inde i maskinen. For det andet kan han af samme årsag heller ikke bruge mini'ens porte. Dette kunne man nok sagtens løse, hvis man virkelig ville. Så svært er det ikke at lave et par forlængerstik til knappen og portene.

Men ser man bort fra det, fungerer den som en drøm. Han nævner dog, at man lige så godt bare kan have mini'en stående ved siden af og bruge den gamle iMac som ren skærm, så slipper man helt for ulemperne - men selvfølgelig har man så heller ikke længere en alt-i-et-computer.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.