Det er lykkedes en udvikler at få macOS Catalina til at køre på en iPad Pro. Du kan se en video af det nederst i artiklen. Du skal dog væbne dig med tålmodighed, for det går meget langsomt. Så langsom, at det er ubrugeligt i praksis. Alene bootsekvensen før styresystemet starter tager over 20 minutter. Udvikleren oplyser dog at han siden har fået det barberet ned til 5-7 minutter. Dog stadig et vidnesbyrd om, at den viste implementering kræver flere kræfter en iPad'ens processor kan levere.

Det er sparsomt med informationer om, hvordan han har gjort, men det står klart, at det sker via en x86-emulering i UTM-software, der gør det muligt at afvikle virtuelle maskiner i iOS. Det er nok selve emuleringsprocessen, det lægger beslag på systemressourcerne og ikke macOS i sig selv.

Seneste udgave af macOS, Big Sur, findes i øvrigt en en ARM-udgave, som kører på din nye Macs med M1-processor. Det ville helt sikkert køre markant bedre på iPaden, da man derved slipper for emuleringen, men kan afvikle det direkte.

Mange har i årevis håbet på, at Apple ville gøre det muligt at installere macOS på en iPad. Sammen med et tastatur og et pegefelt eller mus, ville man have en fuldt funktionsdygtig Mac-erstatning.

Onlime

Passer du godt på dine data?

Ville det ikke være surt at miste alle dine fotos eller studierapporter fordi din Mac går i stykker? Sørg for at få taget backup nu! Onlime giver for en rimelig pris ubegrænset plads i skyen.